Købelystne passagerer giver Københavns Lufthavn overskud

Der har været travlt hos Københavns Lufthavne denne sommer, hvor der blev sat passagerrekord. 7,7 millioner passagerer har været gennem lufthavnen. Det er en stigning på hele 5,5 procent.

Passagerfremgangen i sommerperioden betyder, at passagertallet set over årets første ni måneder er vokset med to procent.

Samtidig har de mange rejsende også været flittige til at lægge penge i butikkerne i lufthavnsområdet.

Omsætningen i Københavns Lufthavne i tredje kvartal lød på 1125 millioner kroner mod 1070 millioner kroner i tredje kvartal sidste år. EBIT-resultatet blev forbedret til 508 millioner kroner fra 482 millioner kroner året før.

Den positive udvikling i kvartalet smittede også af på bundlinjen, der voksede til 353 millioner kroner fra 325 millioner kroner.

- Udviklingen i tredje kvartal 2015 var positivt påvirket af udviklingen i antallet af passagerer, som steg med 5,5 procent i Københavns Lufthavn.

- Den primære driver var en stigning på 7,6 procent i lokaltafgående passagerer samt stærk performance i shoppingcentret og et øget forbrug per passager, skriver lufthavnen i regnskabet.

I løbet af årets første måneder er indtægterne fra lufthavnens shoppingcentre steget syv procent til 557,5 millioner kroner. Det skyldes blandt andet, at der er kommet flere specialbutikker, og at forbruget per passager er øget.

Den positive udvikling i passagerer og shopping-delen får Københavns Lufthavne til at opjustere forventningerne til året.

For hele 2015 opjusterer selskabet sine forventninger og ser nu et resultat før skat i niveauet 1375-1450 millioner kroner. Tidligere ventede selskabet et resultat før skat på 1300-1400 millioner kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip