København bedst til at bekæmpe kriminalitet

Københavns Politis særlige indsats har fået antallet af voldsepisoder i nattelivet i Indre By til at rasle ned siden 2007. Flere betjente er sendt på gaden på særlige tidspunkter i udvalgte områder, såkaldte Hot Spots, og det kan ses i statistikkerne.

I dag er der eksempelvis 39 procent færre slåskampe, knivstik og overfald end i de områder, hvor politiet ikke har sat ind.

Politiet er dog ikke alene om indsatsen. Brandvæsenet og Skat har været med i projektet for at tjekke restauranter og barer for både bevillinger og brandveje, mens frivillige forældre fra Natteravnene taler med de helt unge bargæster i nattetimerne.

Og det er netop den koordinerede indsats, justitsministeren belønner.

»Både internt og eksternt inddrager projektet mange samarbejdspartnere, og derfor udmærker det sig. Det har sikret størst mulig effekt. Det er fremragende arbejde, I gør,« sagde Morten Bødskov om prisvinderen.

Vinderne var overraskede, men naturligvis glade for anerkendelsen.

»Det er glædeligt, at der er noget, der lykkes. Også fordi vi har haft mange samarbejdspartnere, så det er også én til dem,« sagde den ene af initiativtagerne, Ove Randrup, politikommissær hos Københavns Politi, mens hans kollega og medinitiativtager, politikommissær Bent Balthzer Sørensen, tilføjede:

»Nu får politiet så mange hug i disse dage, så det er sgu da dejligt at få lidt ros«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip