København bedst til at overholde fartgrænsen - Kolding er dårligst

Vejdirektoratet har ladet trafikanterne i tre lokalområder - en rundkørsel ved Kolding V, på Vilsundbroen og på M4 udenfor København - konkurrere mod hinanden om, hvem der har været bedst til at overholde fartgrænsen omkring vejarbejder.

Vinderen blev de sjællandske trafikanter på M4 lige udenfor København. Lige siden konkurrencens første dag har de ligget på førstepladsen. Og de slutter da også på denne position. Cirka 75 procent af alle bilisterne på M4 overholder faktisk fartgrænsen.

På Vilsundbroen overholder knap 55 procent af bilisterne fartgrænsen, mens tallet blot er omkring 24 procent for Kolding V´s vedkommende.

”Vores Fart” gav effekt

På trods af at resultaterne fra Jylland på papiret ligger under de sjællandske, er det vigtigt at bemærke, at det faktisk er jyderne, der har forbedret sig mest i løbet af konkurrencen.

- Hvis vi kigger på, hvem der har forbedret sig mest over de sidste tre uger, vendes rækkefølgen fra konkurrencen på hovedet. siger driftsdirektør Niels Chr. Skov Nielsen fra Vejdirektoratet og fortsætter:

- Mens alt for mange bilister ved Kolding V stadig kører for stærkt, så har trafikanterne i det område faktisk forbedret sig markant i forhold til for tre uger siden.

Siden konkurrencens første dag er antallet af bilister, der overholder fartgrænsen ved vejarbejdet ved Kolding V steget med næsten 18 procent.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip