København eller Herning? Værtsby-slagsmålet er i fuld gang

Frank Jensen (S) og Lars Krarup (V), borgmester i henholdsvis København og Herning, er klar til byde europæerne velkommen.

»Hvis DR vælger at placere Melodi Grand Prix i København, bliver det en rigtig flot ramme med et internationalt tilsnit,« siger Frank Jensen og peger på Parken og Bella Center som konkrete muligheder. Han er ikke bekymret for Parkens lydkvalitet, der senest blev kritiseret i forbindelse med Bruce Springsteen-koncerten forleden.

»Nu havde vi jo Det Europæiske Melodi Grand Prix i Parken tilbage i 2001, og det var en kæmpe succes, så det kan godt lade sig gøre at gøre det på et højt og flot niveau i Parken,« siger Frank Jensen.

Lars Krarup mener, at Herning har erfaringen med store arrangementer, og med Jyske Bank Boxen er der også styr på faciliteterne.

»Det vil være en opgave, vi vil glæde os helt vildt meget til at løse sammen med DR. Vi vil gøre alt for, at det kan blive en folkefest i flere uger,« siger han.

Men Lise Lyck, lektor ved Center for Tourism and Cultural Management på CBS, mener dog ikke, at den optimale værtsby findes i Danmark.

»Hvis vi forudsætter, at det står mellem København og Herning, så kan man sige, at København har stor hotelkapacitet, men ingen multiarena. Herning har til gengæld arenaen i form af Boxen, men ikke tilstrækkelig hotelkapacitet,« siger hun og uddyber:

»I så fald skal hoteller i Aarhus og andre midtjyske byer inddrages i planlægningen, og det hele vil derfor blive bredt ud over et større geografisk område. I København ville man jo kunne benytte Parken, som man gjorde i 2001 og dermed holde det hele inden for hovedstaden,« siger hun.

Der er allerede gået politik i placeringen. Dansk Folkeparti vil have festlighederne til Herning.

»Jeg synes godt, at vi kan vise resten af verden, at Danmark har meget mere end København at byde på. Derfor vil Boxen i Herning efter min mening være et oplagt sted,« siger Pia Kjærsgaard (DF).

Venstres kulturordfører, Michael Aastrup Jensen (V), argumenterer for, at musikfesten spredes over flere byer.

»Danmark er trods alt et lille land, så det giver mulighed for at afholde Melodi Grand Prix tre forskellige steder (to semifinaler og en finale, red.). Vi skal ikke fra politisk side blande os i, hvor det præcis skal afholdes, men det må være et krav, at hele Danmark bliver involveret i afviklingen af verdens største musikbegivenhed,« siger han.

Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at sige, hvornår værtsbyen udpeges.

»Vi har ikke truffet nogle beslutninger endnu overhovedet. Der er flere spillesteder i Danmark, som selvfølgelig kunne være relevante, og det vil vi straks i næste uge gå i gang med at finde ud af,« siger Maria Rørbye Rønn, DRs generaldirektør, til dr.dk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip