København er som støvsuget for andelsboliger

Skrevet af admin

02/05/2016

Dagens topnyheder

Det kræver flid, fedt eller snyd at finde en andelslejlighed i hovedstaden.

Det skriver Politiken mandag.

- Stort set alt kan sælges i øjeblikket, hvor købere i desperation tilbyder at betale penge under bordet, hvis de kan få lov at købe, siger Tejs Volfsberg Carstensen, der er uafhængig andelsboliganalytiker i firmaet Konvestor, til avisen.

Hos mæglerne er der i øjeblikket 120 andelsboliger til salg i København og på Frederiksberg. Det er vel at mærke ud af de i alt cirka 114.000 andelsboliger, som de to kommuner rummer.

Det viser en opgørelse fra Arbejdernes Landsbank lavet på baggrund af data fra boligsiden.dk.

I stedet sælger folk selv boligerne på et par dage gennem for eksempel Den Blå Avis eller et opslag på Facebook, skriver Politiken.

En vigtig del af forklaringen på andelsboligernes kraftigt stigende popularitet i hovedstaden er, at de - som hovedregel - er omkring 20 procent billigere end tilsvarende ejerboliger.

I andelsboligforeningen A/B Gunløg på Islands Brygge kan de tydeligt mærke, hvordan efterspørgslen er eksploderet.

- Vi sælger alt, hvad vi har, på no time, fortæller Kristoffer Friis, der er bestyrelsesmedlem i foreningen, til Politiken.

Men selv om mange andelsboliger er billige, og foreningerne i hovedstaden set over en bred kam har en bæredygtig økonomi, så er der også andelsboliger, som er blevet prissat for højt i forhold til den reelle værdi.

Og der er andelsboliger, som ivrige købere kan risikere at brænde sig slemt på, især hvis renten stiger, understreger Tejs Volfsberg Carstensen.

/ritzau/