København er tilbage på verdenstoppen

Det er alt sammen bagateller i forhold til hovedstadens mange fordele, og lægger man det hele sammen, får man ganske enkelt verdens bedste by.

Det konstaterer det britiske livsstilsmagasin Monocle, der har kåret København til den bedste by i verden foran 24 andre storbyer. Den samme ære tilfaldt København i 2008, men i de senere år er byen gledet ned af listen.

Den genvundne topplacering skyldes ifølge DR flere faktorer, men Monocle hæfter sig især ved, at København har gennemgået en stor og nærmest radikal forandring de sidste ti år. Tidligere var byen i permanent semi-dvale med lukkede butikker og et hensygnende natteliv, men i dag er der anderledes gang i sagerne, konstaterer magasinet.

Andre plusord er kulturliv, klima, lav kriminalitet, et super sundhedsvæsen, tilgængelighed - og ikke mindst frihed til at være sig selv.

»Det er det slags sted, hvor du kan være homoseksuel eller muslim - eller homoseksuel og muslim - og alle er ligeglade,« skriver Monocle ifølge dr.dk.

Overborgmester Frank Jensen (S) betegner førstepladsen som et cadeau og et skulderklap til København og dens indbyggere.

»Jeg tror kåringen hænger samme med, at vi har skabt en storby, hvor halvdelen af byens borgerne vælger at cykle til arbejde eller til skole hver eneste dag,« siger overborgmesteren til dr.dk.

»Og hvor finder du ellers en hovedstad i verden, hvor man i de indre havneløb har badefaciliteter og swimmingpools, som vi har det i København?

Forskellighed gør København speciel,« fastslår han.

Monocles liste består som nævnt af 25 byer, og efter København kommer Melbourne og Helsingfors på henholdsvis anden- og tredjepladsen. Stockholm er nummer syv og Berlin er nummer 20, mens hverken New York eller London er kommet med på listen.

Dagens Gossip