København håber på krydstogtrekord om nogle år

Skrevet af admin

08/12/2015

Dagens topnyheder

Selv om København har udsigt til fremgang i antallet af krydstogtgæster næste år, så er der fortsat et stykke vej fra de forventede 710.000 gæster og op til rekordåret 2012, hvor 840.000 passagerer gik igennem terminalerne.

Men Arnt Møller Pedersen, der er krydstogtansvarlig i Copenhagen Malmö Port, tror, at man snart kan nå deropad igen.

- Finanskrisen gjorde, at der var et efterslæb på nye skibe, og blandt andet derfor har rederierne de senere år trukket en del af flåden sydpå eller til Kina, hvor markedet er i kraftig vækst.

- Men der er heldigvis kommet gang i ordrerne igen, og vi forventer at se flere store skibe i København de kommende år. Efterspørgslen er der i hvert fald, siger han.

Det er heller ikke kapacitetsproblemer, der holder skibene væk fra København.

- Vi kan klare selv de største og nyeste skibe på 362 meter. Vi har en lille udfordring med den maksimale bundgang, men hvad angår skibenes længde og passagerantallet, skulle der ikke være nogen problemer.

- Til gengæld kan der være problemer med at komme rundt i Østersøen, både fordi skibene skal kunne komme under broen, men også fordi nogle af de andre populære havne har nogle begrænsninger med hensyn til, hvor lange skibene må være, siger Arnt Møller Pedersen.

Han glæder sig over, at flere skibe næste år holder turnaround i København, hvilket vil sige at de skifter det meste af passagererne ud med nye.

Og så er kalenderen tilrettelagt, så der bliver mindre tryk på terminalerne på de store rejsedage.

- Vores udfordring i år har bestået i, at mange skibe har holdt turnaround lørdag, og der er en grænse for, hvor mange afgange vi kan afvikle på en given dag.

- Næste år er der heldigvis en bedre fordeling mellem lørdag og søndag, siger han.

Alt i alt vil 677.000 krydstogtgæster have været forbi København, når året er omme.

Aarhus vil ifølge Wonderful Copenhagen fordoble antallet af besøgende krydstogtskibe næste år, mens Aalborg øger antallet af anløb fra 15 til 21.

Også i Rønne er der fremgang, ligesom Hundested og Kalundborg i modsætning til 2015 vil modtage skibe i 2016.

/ritzau/