København nomineret til international WWF klimapris

København er blandt de 33 finalist-byer fra 14 lande, som ifølge WWF Verdensnaturfonden har gjort en oprigtig indsats for at skabe byer, som er bæredygtige set fra et miljø- og klimaperspektiv. København er blevet udvalgt blandt 163 tilmeldte byer i konkurrencen Earth Hour City Challenge.

De 33 finalist-byer modtager med udvælgelsen anerkendelse fra WWF for at gøre en imponerende indsats for at forebygge klimaforandringerne.

København som forbillede

Nu vil en ekspertjury, der består af nogle af verdens førende klimaeksperter, evaluere de tilbageværende finalister, inden den endelige vinder præsenteres 27. marts i Vancouver, Canada. Det sker i forbindelse med afholdelsen af Earth Hour, hvor mennesker over hele verden traditionen tro slukker lyset i en time i en symbolsk markering af, at det er vigtigt, at vi hver især gør en forskel for at begrænse klimaforandringerne.

København er blandt andet finalist på grund af byens cykelkultur, brug af fjernvarmesystemet og målet om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad inden 2025.

København har brug for din stemme

Sideløbende med at klimaeksperterne i juryen vælger verdens Earth Hour-hovedstad, opfordrer WWF til at deltage i kampagnen, We Love Cities.

Her er det nemlig befolkningen selv, der kan bestemme, hvilken by af de 33 finalister der skal løbe med æren og få folkets pris. Ud over at stemme kan man også give sine forslag til, hvordan byerne hver især kan blive mere bæredygtige. København er oppe imod prominente byer som Mexico City, Rio de Janeiro og Antwerpen.

Du kan stemme på København her.

Dagens Gossip