København vil slå hårdt ned på bilister, der snyder med handicap-parkering

I længere tid har København oplevet problemer med bilister, der enten ved at kopiere, stjæle eller fabrikere handicapkort har snydt sig til parkeringspladser, der er anlagt for at gøre livet lettere for borgere med handicap.

Det skal nu være slut. For at komme problemet til livs er Københavns Center for Parkering sammen med Danske Handicaporganisationer (DH) blevet enige om at skærpe kontrollen med handicapkort, så byens parkeringsvagter nu kan udstede en parkeringsafgift i alle de tilfælde, hvor kortets løbenummer ikke kan aflæses.

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Løbenummeret bruger parkeringsvagterne til at identificere, om kortet er en kopi eller meldt stjålet. I tilfælde af snyd ser man derfor ofte, at svindlerne skjuler løbenummeret - for eksempel ved at skubbe kortet helt ned i bunden af forruden.

- Netop de borgere, der har et handicap, er afhængige af bilen for at komme rundt i byen. Det er derfor også vigtigt, at de kan parkere i kort gåafstand til eksempelvis supermarkedet, biografen eller hospitalet. Derfor synes jeg, at det er helt grotesk, at borgere uden handicap selvisk tager pladsen fra dem, der har allermest brug for den ved at kopiere og stjæle handikapkort. Sådan et misbrug skal vi slå hårdt ned på, siger Morten Kabell, der er Teknik- og miljøborgmester.

Brugere af handicapkort er allerede i dag gjort opmærksomme på, at hele kortet – heriblandt løbenummer– skal være synligt. Dette fremgår både i det følgebrev brugerne får, når DH udsteder et handicapkort, og det fremgår på DH’s egen hjemmeside.

Læs også: Bøden for at stjæle en handikap-parkeringsplads fordobles

I år har parkeringsvagter for Københavns Center for Parkering givet 2000 bøder til bilister, er har parkeret ulovligt på en p-plads forbeholdt handicappede.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip