København vinder verdens største designpris

Kåringen kan få stor betydning for København, vurderer hovedstadens overborgmester, Frank Jensen (S).

»Index-prisen kan både skabe flere grønne job i København og bane vejen for bedre livskvalitet for mennesker i alverdens storbyer. Det kan mærkes på bundlinjen i de danske virksomheder og rådgivningsfirmaer, der sælger teknologi og viden andre steder i verden,« siger han.

København udarbejdede i 2010 en klimatilpasningsplan for at gøre København klar til fremtidens vildere vejr. Planens mål var at sikre, at København også i fremtiden skal være en god by at bo, arbejde og investere i. Planen blev således i 2012 suppleret med en skybrudsplan, som specifikt sigter på at forhindre store skader ved skybrud, som byen oplevede i juli 2011.

For at gøre sig fortjent til en Index Design Award skal man have gjort en ekstraordinær indsats for at forbedre livet for mennesker et sted i verden. Vinderne får til gengæld hver 100.000 euro. Finalisterne bedømmes ikke alene på traditionelle designparametre, men også på, hvor økonomisk, socialt og miljømæssigt bæredygtigt projekterne er.Frank Jensen vil bruge de 100.000 euro på at booste Københavns nye klimatilpasningsprojekter i for eksempel klimakvarteret Skt. Kjelds Kvarter, der næste år skal omdannes til en grøn oase med plads til regnvand. Pengene vil specifikt blive anvendt til at skabe innovative designløsninger og involvere lokale beboere.

Til årets prisuddeling har der været et rekordstort antal nomineringer på 1.022 fra mere end 70 lande fra hele verden.

Dagens Gossip