Københavnerbudget bliver uden de borgerlige

Det skuffer lederen for Konservative, Rasmus Jarlov, som sammen med Venstre havde fremlagt forslag til besparelser for 394 millioner kroner ved blandt andet at droppe bycyklerne og lukningen af Amagerbrogade.

»Overborgmesteren har fremlagt et budget, hvor det bliver dyrere at være boligejer og -lejer i København, hvor det bliver vanskeligere at komme rundt i bil, og hvor der ikke bliver gjort noget for at forbedre byens meget dårlige erhvervsklima. Det har vi meget svært ved at genkende os selv i, så det vil vi ikke lægge stemmer til,« siger Rasmus Jarlov.

De Konservative vil nemlig ikke være med til, at huslejen skyder i vejret, fordi priserne på grunde i hovedstaden ikke fryses fast.

»Det er ikke rimeligt, at almindelige mennesker skal have dyrere husleje og boligejerne skal betale 2.000 kroner mere om året allerede fra næste år, fordi grundskylden stiger, mens kommunen bruger en masse skattekroner på at bygge almene boliger til et lille heldigt mindretal. Det er ren ideologi fra Enhedslisten og Socialdemokraterne, når de af princip afviser at lade være med at lade grundskylden stige, selv om vi kan påvise nogle meget konkrete finansieringsforslag til en lettelse,« siger han.

Rasmus Jarlov understreger, at ingen af de forslag, som er en del af overborgmester Frank Jensens og Socialdemokraternes udkast til et budget, kommer fra de borgerlige.

»Der var ingen forsøg på at komme os i møde overhovedet. Frank Jensen præsenterede et budgetforslag på fem sider, hvor der er 130-140 forskellige poster, og nul af dem var nogle af de ting, vi har foreslået,« lyder det fra den konservative leder.

Ifølge Jarlov overvejer Dansk Folkeparti nu også, hvorvidt man ønsker at forlade forhandlingerne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip