Københavnere betaler 50 procent mere for brød hos Lagkagehuset

De smager ens, er bagt efter samme opskrift og muligvis endda også i samme bageri. Men alligevel er det friskbagte brød hos Lagkagehuset langt dyrere i København, end det er i bagerikædens jyske butikker.

Et pristjek som politiken.dk har foretaget viser, at københavnerne betaler op til 50 procent mere for brødet end jyderne gør.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Farlig kemi i din banan 

For eksempel betaler men i København 33 kroner for et stort formbrød, mens man i de jyske butikker - dog med Aarhus som undtagelse - kun betaler 22 kroner for det samme brød.

Det samme gælder en caffe latte, som i hovedstaden koster 32 kroner, mens man vest for Lillebælt kun giver 21 kroner for det samme produkt.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Forklaringen på den store prisforskel ligger i bageriets traditioner. Kan københavnerne ikke lide lugten i bageriet, må de altså rejse til en anden landsdel for at få billiigere brød.

- Det er vel fordi, det har det altid gjort. Det er det, forbrugerne forventer, det koster. Hvis vi solgte til københavnerpriser i Sønderjylland, så ville vi stikke ud i forhold til andre, og så ville vi ikke sælge lige så mange brød. Markedet er ikke til at tage det for det, siger direktør i Lagkagehuset Peter Bruun til Politiken.dk.

LÆS OGSÅ: Coop indfører "skæve" gulerødder

Han vil ikke afvise, at priserne bliver mere ensartet på et tidspunkt, men foreløbig holder Lagkagehuset fast i sine nuværende priser.

Hverken Forbrugerstyrelsen eller Forbrugerrådet ser noget problem i prisforskellen, som man ser som et udtryk for almindelig konkurrence. 

Dagens Gossip