Københavnerne har sværest ved at få gældssanering

 

Der er stor forskel på, om du bor i Esbjerg eller København, når det handler om gældssanering. Fagforeningen ASEs opgørelse over de seneste fem års behandlinger af gældssaneringer viser store regionale forskelle i, hvor mange der får tilkendt gældssanering efter for eksempel endt konkurs.

- På trods af, at alle sager om gældssanering behandles ud fra det samme sæt af regler, er der store variationer i, hvor mange der får tilkendt en gældssanering. År efter år er det de samme domstole, som enten tilkender gældssanering eller afviser det. Det tyder på, at det mere er ens postnummer, der bestemmer, om man kan få gældssanering, end om man opfylder en række objektive regler, siger Jesper Bøge, direktør i ASE.

Tilbage i 2005 kom der en revision af konkurslovgivningen, som skulle sikre, at der kom en mere ensartet behandling af ansøgerne. Kort sagt skulle der være mindre rum for skøn og flere afgørelser ud fra objektive kriterier. Trods moderniseringerne er der dog fortsat store forskelle.

Uanset hvad forskellene skyldes, er det i hvert fald vigtigt at få dem frem i lyset, så man kan undgå misforståelser. Ofte handler gældssaneringer om store millionbeløb og folks fremtid, så det er vigtigt, at tallene ikke kan misforstås, lyder det fra Jesper Bøge.

Ud fra tallene at dømme har københavnske iværksættere og selvstændige en større risiko for at ende med en stor gæld ved et mislykket forretningsforsøg end de tilsvarende selvstændige i f.eks. Esbjerg eller Horsens.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip