Københavns Lufthavn får milliardoverskud

Københavns Lufthavne A/S (KBHL) satte passagerrekord for tredje år i træk med 24,1 millioner rejsende, skriver KBHL i sin årsrapport 2013.

Det betød en stigning i omsætning og et forbedret resultat korrigeret for særlige forhold. Væksten skyldes flere internationale passagerer, øget omsætning i parkering samt øget hotelaktivitet.

Lufthavnen forventer fortsat passagervækst i 2014.

Omsætningen steg med 3,7 procent til 3,6 milliarder kroner. Overskuddet før skat endte på 1,17 milliard kroner.

I 2012 frasolgte KBHL sin ejerandel i det britiske lufthavnsselskab NIAL, hvilket påvirkede årets resultat ekstraordinært.

For 2014 venter selskabet et ordinært resultat før skat på 1100-1200 millioner kroner, mens driftsresultatet før særlige poster ventes at stige i 2014 i forhold til 2013.

Den hidtidige formand, Henrik Gürtler, har meddelt, at han stopper ved den kommende generalforsamling i april.

Henrik Gürtler har siddet 12 år i bestyrelsen, heraf 10 som formand. Bestyrelsen peger på den tidligere Falck-direktør Lars Nørby Johansen som hans afløser.

- Vi har foretaget en grundig proces for at finde den bedste kandidat. Lars Nørby Johansen har omfattende og relevant erfaring som formand og bestyrelsesmedlem i en række større danske og internationale selskaber.

Hans erfaring vil være nyttig i forbindelse med den fortsatte udvikling af Københavns Lufthavn, siger den afgående formand, Henrik Gürtler, i en pressemeddelelse.

Lars Nørby Johansen er formand for bestyrelserne i Falck, William Demant Holding, Codan Forsikring, Dansk Vækstkapital og Syddansk Universitet. Han sidder også i bestyrelsen for Rockwool-fonden, som næstformand, og i Arp-Hansen Hotel Group.

Den kommende formand sad også i KBHL's bestyrelse i perioden 2000-2002.

Staten ejer 39,2 pct. af aktierne i Københavns Lufthavne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip