Københavns Lufthavn indfører automatisk paskontrol

Fra næste år er det slut med at vise sit pas til en politibetjent i Københavns Lufthavn, når man rejser ud af EU og Schengen-området.

Da indfører lufthavnen og Københavns Politi nemlig automatisk paskontrol. Den krævede ombygning går i gang nu, og efter påske næste år regner man med at kunne indvie ni nye automatiske pasbokse.

Det oplyser Københavns Lufthavn og politiet torsdag i en pressemeddelelse.

De nye automater kan bruges både ved afrejse og ankomst, og ifølge politiet betyder den automatiske paskontrol øget sikkerhed, fordi alle pas automatisk bliver kontrolleret direkte i politiets databaser.

- Jeg er sikker på, at kontrollen vil blive forbedret, ligesom kapaciteten naturligvis forøges, udtaler politiinspektør Steen Pedersen.

- Jeg håber dermed også, at denne delvise automatisering af paskontrollen vil bidrage til at løse de udfordringer, politiet har i lufthavnen med det stadigt stigende antal rejsende.

Flere og flere passagerer kommer i disse år gennem Københavns Lufthavn på vej ind eller ud af Schengen-området. Alene sidste år drejede det sig om 6,8 millioner passagerer.

- Vi arbejder hele tiden på at gøre det nemt at komme igennem lufthavnen, og vores erfaringer med selvbetjening viser, at automatiseringer styrker passageroplevelsen, fordi passagererne får en øget kontrol over deres rejse, siger Henrik Peter Jørgensen, der er kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavne A/S.

- Kort sagt kan man sige, at "gør-det-selv passagerer er glade passagerer", og derfor forventer vi også, at den automatiserede paskontrol ud over den øgede sikkerhed også vil styrke passageroplevelsen i lufthavnen, fortsætter han.

/ritzau/

Dagens Gossip