Københavns Lufthavn lukker for flytrafik

Københavns Lufthavn lukker ned for al flytrafik ind og ud af lufthavnen i en periode mandag aften. Problemer med at få passagererne ud af ventende fly i stormen har givet pladsproblemer.

- Det er hverken muligt at lette eller lande i Københavns Lufthavn lige nu, simpelthen fordi vi har modtaget så mange fly, at vi er fyldt op. Vi har simpelthen ikke plads til flere, siger Anne Munck Mikkelsen, kommunikationsrådgiver i Københavns Lufthavne, til Ritzau.

På grund af de meget voldsomme vindstød har omkring 1000 passagerer i 50 fly været strandet i lufthavnen. Det har simpelthen ikke været muligt at få passagererne ud af flyene på forsvarlig vis på grund af stormen.

- Den seneste status er, at vi har 35 fly med 500 passagerer, som venter på at komme ud. Vinden er stilnet lidt af, så vi er begyndt at tømme flyene, men det tager noget tid, siger Anne Munck Mikkelsen.

Fly, der skulle have landet i København mandag aften, bliver omdirigeret til andre lufthavne. Ifølge lufthavnens hjemmeside er flere fly aflyst mandag aften.

Anne Munck Mikkelsen kan ikke sige noget om, hvor lang tid, der vil være lukket for flytrafikken, men efterhånden som flyene bliver tømt, vil der blive åbnet igen, oplyser hun.

Stormen har ikke været en hindring for, at fly kunne lette eller lande i lufthavnen tidligere mandag, men har været skyld i forsinkelser.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip