Københavns Lufthavne havde rekordtravlt første kvartal

Der har været et ekstremt travlt i det første kvartal, som Københavns Lufthavne kan lægge bag sig i indeværende år.

Med en stigning i passagertallet på 1,8 procent svarende til 5,4 millioner passagerer har kvartalet været det travleste første kvartal i lufthavnens 90-årige historie, skriver selskabet i sin periodemeddelelse.

Ifølge Københavns Lufthavne er det den internationale og ikke mindst den interkontinentale trafik, der trækker væksten, ligesom der fortsat er fremgang i den ikke-aeronautiske del af forretningen.

- Det voksende passagertal skyldes primært helårseffekten af nye ruter, der åbnede i løbet af 2014, skriver selskabet, der har base i Kastrup, i meddelelsen.

Det stigende antal interkontinentale passagerer skyldes nye langdistanceruter fra Norwegian samt øget kapacitet på Qatar Airways' rute til Doha, forklarer Københavns Lufthavne.

- I konkurrencen med de andre europæiske hubs (lufthavne, red.), er det vigtigt, at vi kontinuerligt er i stand til at få den interkontinentale trafik til at vokse, siger Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavne, i en pressemeddelelse.

- Derfor er flere oversøiske destinationer fra Norwegian, flere ugentlige frekvenser fra Qatar og den bebudede A380’er fra Emirates til december vigtige skridt for realisering af vores vækststrategi, fortsætter topchefen.

Det øgede antal passagerer medførte en stigning i omsætningen på 4,8 procent til 871,9 millioner kroner og en stigning i resultatet før skat på 12,9 procent til 240,4 millioner kroner.

Når det kommer til fremtiden og helåret 2015, venter selskabet fortsat et resultat før skat på 1300-1400 millioner kroner samt et driftsresultat før særlige poster over niveauet i 2014.

- På baggrund af det forventede trafikprogram for 2015 forventes en vækst i det samlede antal passagerer.

- Uventede udsving i ruteudbuddet eller den generelle økonomi kan dog påvirke udviklingen og resultatet, bemærker Københavns Lufthavne.

/ritzau/

Dagens Gossip