Københavns overborgmester truer skoleledere med fyring

»Når man ser på, hvordan den københavnske folkeskole leverer i forhold til elevernes faglige niveau, så ligger København under landsgennemsnittet for elevernes afgangsprøve i 9. klasse. Det kan vi simpelthen ikke acceptere,« siger Frank Jensen til DR Nyheder.

Også elevernes generelle trivsel på de københavnske folkeskoler vil blive nærstuderet på Københavns Rådhus, når Frank Jensen skal vurdere, om der skal uddeles fyresedler.

Han vil dog ikke sætte tal på, hvor meget eller hvor hurtigt skolerne skal forbedre eksempelvis karaktergennemsnittet, skriver dr.dk.

»Det er en helhedsvurdering i forhold til lederens samlede performance. Vi vil gå ind og sørge for, at lederen bliver skiftet ud, hvis lederen ikke kan levere i forhold til de forventninger, der er både her fra rådhuset og fra forældre,« siger Frank Jensen ifølge dr.dk.

Ifølge Anders Balle, formand for Skolelederforeningen, er »det er en forkert vinkel at have, at det er fyringstrusler, der skal drive folkeskolen frem«.

»Hvis vi skal have en bedre folkeskole, så skal vi tale om kvalitet, og kvalitetsudvikling, ledelse og god ledelse,« siger Anders Balle.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip