Københavns Politi varsler nye zoneforbud

Også selv om domstolene tidligere har vurderet, at hashhandel ikke nødvendigvis skaber utryghed, og at der derfor ikke er belæg for at indføre et zoneforbud, hvor personer, der har »udvist en utryghedsskabende adfærd« risikerer syv dages fængsel, hvis politiet møder dem i det område, der er omfattet af forbuddet.

»Men hvis vi kan bevise, at sælgerne eller deres vagter udviser en utryghedsskabende adfærd, for eksempel ved at være aggressive og truende, og at betingelserne for et zoneforbud i øvrigt er opfyldt, så vil vi ikke tøve med at give de kriminelle et zoneforbud,« siger politiinspektør Jørgen Skov i en pressemeddelelse.

Han er leder af den efterforskningsenhed i Københavns Politi, der koordinerer indsatsen mod bandekriminalitet.

Jørgen Skov vil ikke fortælle, hvornår politiet vil effektuere det øgede brug af zoneforbud, eller hvor det eventuelt kunne være.

Men politidirektør Thorkild Fogde understreger, at den åbenlyse hashhandel skal bekæmpes på mange fronter.

»Både når der opstår hashklubber rundt omkring i byen, men også når hætteklædte bandemedlemmer sætter sig på et område i byen med hashandel og aggressiv opførsel overfor beboere og forbipasserende. Det er et mobilt problem, som jo desværre har afsæt i, at når der er nogle, der vil købe, så er der også nogle, der vil sælge,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip