Københavns Politi vil bruge Twitter under festivalen Distortion

Det er blevet moderne tider i politiet, og København vil ordensmagten i dag og de kommende dage anvende det sociale medie Twitter i deres arbejde.

Det sker under den store Distortion-festival, der afvikles i København.

Politiet ønsker at afprøve Twitter som redskab til at nå både beboere og festival-deltagere med hurtig og direkte information.

- Vi har ikke sat snævre rammer op for den rent politi-operative brug af Twitter. Vi vil prøve mediet af og lære af erfaringerne. Men på forhånd vurderer vi, at twitter er en oplagt mulighed for os til at få især yngre mennesker i tale. Så vi vil både tweete fra Politigården og fra Station City, siger vicepolitidirektør Mogens Kjærgaard Møller.

Det er hensigten, at Københavns Politi løbende gennem Distortion vil sende tweets ud, og det bliver både med gode råd om hvordan man bedst kan bære sin taske i menneskemylderet eller til at bede festdeltagerne om at holde øje med savnede personer.

- Vi ser Twitter som en effektivt redskab til at nå de mange unge mennesker under Distortion. Hvis vi ved hjælp af twitter kan give festivaldeltagerne nyttige anvisninger og gode råd, så håber vi, at vi kan være med til at skabe rammerne for en god fest, der er sikker og tryg for både deltagere og beboere, siger vicepolitiinspektør Peter Dahl, der er ansvarlig for Københavns Politis indsats under Distortion.

- Et lille, men godt eksempel kunne være, at vi en gang imellem tweeter om, at det ikke er en god ide at tage sin cykel ind til gadefesterne. De mange cykler bliver placeret og smidt i udkanten af festområderne, og hvis der skulle opstå behov for at mange mennesker pludselig skal væk – ved brand eller en ulykke – så bliver cyklerne pludselige en farlig forhindring af flugtvejene. Og cyklerne kan også let stå i vejen for politi- og redningskøretøjer, der skal kunne komme ind i området, siger Peter Dahl.

- På Station City har vi fokus på, at festen skal foregå ordentligt og uden at gå på kompromis med sikkerheden. Hvis der sker noget, skal redningskøretøjer have adgang til festområderne. Og vi ønsker at sikre, at beboerne kan opretholde en forholdsvis normal dagligdag. Vi var meget hurtige til at sige ja til at afprøve twitter som værktøj i den indsats, så vi regner med at tweete en hel del under Distortion, at vi håber, at vi også på denne måde kan virke præventivt og forebygge kriminalitet, siger vicepolitiinspektør Kaj Lykke Majlund, der er leder af Lokalpolitiet, Station City.

Også arrangørerne af Distortion ser positivt på politiets brug af Twitter.

- Hvis politiet har brug for at give hurtig information til vores festdeltagere, så kan de ved hjælp af twitter komme bredt ud på få sekunder. Derfor samarbejder vi med Københavns Politi om at udbrede kendskabet til deres twitter-profil. Også fordi vi gerne vil signalere, at vi og Københavns Politi har samme interesse, nemlig en god og sikker fest, siger Distortions pressechef, Sigurd Hartkorn Plaetner.

København Politi oprettede sin twitterprofil i det tidligere forår og har i det halvskjulte leget lidt med mediet, og det har trods de få tweets resulteret i 668 followers før man nu tager hul på Distortion.

Dagens Gossip