Københavns Politi vil undersøge gidseldrama

Det oplyser Københavns Politi, efter at gidslet er blevet frigivet og gidseltageren anholdt.

»Det var en alvorlig sag, som blev løst på den for alle bedste måde. Nu overgår sagen til efterforskning, så hændelsesforløbet kan blive endeligt klarlagt. Efterfølgende vil vi helt i tråd med vores vanlige procedurer evaluere indsatsens forløb,« udtaler politiinspektør Jan Bjørn i en pressemeddelelse.

Politiet afviser at kommentere spekulationerne omkring årsagen til gidseltagningen, men ifølge gidseltagerens forsvarer, Finn Walter Petersen, var der tale om et råd om hjælp fra hans klients side.

»Det her handlede om at få opmærksomhed omkring de helt uacceptable forhold, han er indsat under,« siger han ifølge TV2 Nyhederne.

Finn Walter Petersen var involveret i forhandlingerne med gidseltageren, som ledte til frigivelsen af gidslet. Han siger, at situationen løste sig af sig selv, da han fik adgang til sin klient.

»Han stak en seddel i hånden på mig, hvor der stod, at det hele var en gimmick, og så lagde han sig ned på jorden«.

Forsvarsadvokaten oplyser til TV2 Nyhederne, at gidseltageren er banderelateret og at han forgæves har forsøgt at at få lov til at starte på en frisk i et exit-program. Det ønsker fængselsinspektør Peter Vesterheden ikke at kommentere.

»Men jeg kan fortælle, at det er et længere forløb at blive en del at et exitprogram. Man vil også vurdere, om den pågældende virkelig ønsker at komme ud - og i sidste ende er det ikke os, der beslutter det. Det gør politiet sammen med en særlig gruppe,« siger han til TV2 Nyhederne.

Meldingen om gidseltagningen indløb til Københavns Politi klokken 13.48, her blev det oplyst, at en indsat i Politigårdens Fængsel havde taget en medfange som gidsel. Gerningsmanden er en mand i 30erne, mens det nu løsladte gidsel er en mand i 20erne.

Gidslet blev truet med et stikvåben, og politiet ved endnu ikke, hvordan gidseltageren fik fat i det. Men det spørgsmål bliver en del af den kommende undersøgelse, forklarer Peter Vesterheden ifølge TV2 News.

»Stikvåbenet er formentlig tilvirket i fængslet,« siger han.

Dagens Gossip