Københavns Rådhus vil udvide metro-nettet

Sådan synes et flertal af politikerne på Københavns Rådhus at tænke, da de i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2014 har afsat 200 millioner kroner til at påbegynde en udvidelse af metro-nettet, så det også når til Københavns Sydhavn.

»Jeg er glad for, at vi nu er kommet et skridt nærmere en metroløsning, der vil give Sydhavn et stort løft, gøre det endnu mere attraktivt for virksomheder og københavnere og være en kæmpe gevinst for hele området,« siger Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), i en pressemeddelelse.

Derudover er Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten, de Radikale og Dansk Folkeparti blevet enige om at afsætte yderligere 1,8 milliarder kroner til metro-byggeriet.

Selvom forligsparterne på Københavns Rådhus er enige om at føre metroen ud i livet, er den endelige beslutning endnu ikke truffet, da det kræver enighed og medfinansiering fra staten og ejerkredsen i øvrigt.

»Med Budget14 indleder Københavns Kommune derfor samtidig forhandlinger med Metroselskabets ejerkreds, blandt andet staten, med henblik på at sikre etableringen af afgreningskammeret og finansiering af den fremtidige metroforbindelse,« lyder det i pressemeddelelsen.

Budgetforhandlingerne forventes afsluttet torsdag aften.s

Dagens Gossip