Københavns terrorberedskab skal prøves af

I København er der onsdag stor sandsynlighed for at høre pistolskud og se en øget aktivitet fra politiets side.

Men selvom det kan virke voldsomt, så er der ingen grund til bekymring hos hovedstadens borgere.

Våbnene affyrer løse skud, for der er blot tale om en terrorøvelse som Københavns Politi og Rigspolitiet står bag.

- Vi afholder øvelsen for at afklare, om Københavns Politi er gearet til at modtage og reagere hensigtsmæssigt og fornuftigt på en terrorhenvendelse. Det gælder både på det taktiske og det operationelle niveau, siger vicepolitikommissær Henrik Blandebjerg fra Københavns Politi.

Den storstilede øvelse bliver afholdt ni måneder efter, at København blev ramt af et terrorangreb, der kostede to mennesker livet.

En 143 sider lang evaluering af forløbet viste efterfølgende, at selv om politiet helt overordnet var forberedt på, at et angreb kunne finde sted, så haltede det på flere punkter i den konkrete situation.

Blandt andet var betjentenes færdigheder og udstyr for ringe, og evalueringen påpegede desuden teknologiske og materielle problemer i politiet.

Selvom onsdagens terrorøvelse ikke laves på baggrund af kritikken, så fortæller politiet, at evalueringen er tænkt ind i øvelsen.

- Vi skal blandt andet se, hvordan vores beredskab og efterforskning spiller sammen i forhold til videregivelse af informationer, hvordan vi anvender vores ressourcer i den logistiske del, afprøve vores bevogtningskoncept, og så skal vi afprøve ny teknologi, siger Blandebjerg.

Politiet vil af hensyn til øvelsens formål ikke fortælle for meget om øvelsen, og heller ikke hvilke steder den kommer til at foregå. Det er tidligere nævnt, at Københavns Universitet vil blive berørt, og det vil Henrik Blandebjerg da heller ikke afvise.

Ud over Københavns Politi og Rigspolitiet deltager blandt andet Region Hovedstaden, Københavns Brandvæsen og DSB i øvelsen. Der vil være statister, der spiller forskellige roller, så man kommer så tæt på en ægte terroraktion som overhovedet muligt.

Terrorøvelsen afholdes samtidig med den store nationale krisestyringsøvelse, KRISØV 2015, men politiet oplyser, at de to øvelser ikke får indflydelse på hinanden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip