Københavns Universitet er bedre end nogensinde

»Placeringen understreger Københavns Universitets status som et forsknings-universitet i verdensklasse. Det har et stærkt ry blandt akademikere og arbejdsgivere,« siger Ben Sowter, forskningsleder hos QS, som baserer deres årlige rangliste på blandt andet forskning, undervisning og internationalisering.

Syddansk Universitet og Aalborg Universitet er ifølge QS også blevet bedre siden sidste års måling. Syddansk Universitet er klatret syv pladser frem siden 2012 og ligger nummer 311 i verden på QS-listen, mens Aalborg Universitet er hoppet 18 pladser frem og indtager en 334. plads.

Knap så godt går det for Danmarks næststørste universitet, Aarhus Universitet, som er faldet fra en 89. plads til en 91. plads. Københavns Tekniske Universitet er også faldet to pladser og må i 2013 tage til takke med en 134. plads. Jens Oddershede, rektor på Syddansk Universitet og formand for rektorkollegiet, hæfter sig imidlertid ved, at det igen er lykkedes »så mange« danske universiteter at ligge på listen.

»Det er flot, at Danmark er repræsenteret med fem universiteter på ranglisten, og det har også stor betydning, fordi det jo smitter af på universiteternes kendskabsgrad ude i verden. Og så skal man tænke på, at der vel findes omkring 17.000 universiteter i verden, og at det derfor er ret imponerende, at et land med fem millioner indbyggere har fem universiteter med på listen over de 800 bedste,« siger Jens Oddershede.

Det næstbedste universitet i Norden er Lund Universitet i Sverige med en 67. plads, og i det hele taget er der fremgang for flere kontinental-europæiske uddannelsesinstitutioner efter en periode, hvor placeringerne ikke har været prangende, oplyser QS.

»Flere europæiske lande har i de seneste år taget flere initiativer for at forbedre deres universiteters internationale anseelse,« siger Ben Sowter.

Det bedste universitet i verden ligger dog i USA og hedder Massachusetts Institute of Tehcnology. På andenpladsen er Harvard University i USA og verdens nummer tre er Cambridge University i Storbritannien. Det bedste universitet uden for USA og Storbritannien er ETH i Zürich i Schweiz, som er det 12. bedste universitet i verden.

Dagens Gossip