Københavnsk taxichauffør blev dræbt for 1000 kroner

For et udbytte på 1000 kroner tævede to nu 18-årige mænd sidste år en taxichauffør ihjel på Herbergsvej i Brønshøj.

Det blodige overfald har tirsdag ved Retten på Frederiksberg kostet Mytham Al-Bahadeli og Libaan Muuse Ashur Hassan hver otte års fængsel for vold med døden til følge.

Ifølge senioranklager Sonja Hedegaard var det en enig domsmandsret, der nåede frem til dommen, der lød på netop det, som hun havde bedt om.

- Så jeg er en tilfreds anklager, siger hun til Ritzau.

Dommer Eva Carpentier understregede ifølge Ekstra Bladets netavis, at der "utvivlsomt" var tale om vold af særlig rå og brutal karakter.

- Det har været forudsigeligt for de tiltalte, at offeret kunne dø af slag med slagvåben i hovedet, sagde hun ifølge eb.dk ved domsafsigelsen.

- Der er derudover tale om særdeles skærpende omstændigheder, da retten har lagt vægt på, at overfaldet var planlagt, udført af flere, og at der blev benyttet slagvåben,

Det fatale overfald skete kort efter midnat fredag 31. oktober sidste år, da den ene af de nu 18-årige ringede og bestilte en taxi hos Taxi Nord.

- Og husk cykelstativet, lyder beskeden.

Da den 65-årige chauffør når frem og stiger ud af bilen for at sætte cykelstativet på, bliver han overfaldet af en gruppe unge mænd, der banker ham med en stump genstand og stjæler 1000 kroner fra ham.

Et kvarter senere finder vidner taxichaufføren stærkt blødende fra hovedet. Dagen efter dør han af sine kvæstelser.

Jobbet som taxichauffør er meget udsat, og sådanne overfald er svære at gardere sig imod. Men taxabranchen har gennem de senere år foretaget flere sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte chaufførerne.

Vognene har blandt andet fået installeret overfaldsalarmer og overvågningskameraer, fortalte direktør i Dansk Taxi Råd, Trine Wollenberg, til Ritzau, da sagen mod de to unge mænd startede i oktober.

I Retten på Frederiksberg besluttede de to dømte, der gennem hele sagen har nægtet sig skyldige, på stedet at anke dommen til Østre Landsret med krav om frifindelse.

/ritzau/

Dagens Gossip