Københavnske postbude deler igen posten ud

Der bliver igen delt post ud i hele København. Postbudene i København City har torsdag genoptaget arbejdet, oplyser Post Danmark i en pressemeddelelse.

Dermed er alle postbude i Københavns tre postcentre, som ligger på Amager, Frederiksberg og i Indre By, atter i gang efter en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, der startede tirsdag.

- Alle postbude i København har nu genoptaget arbejdet, og det betyder, at der er fuldt fokus på at få omdelt den post, der har hobet sig op. Der vil nok gå et par dage, før omdelingen er normal, siger Hans Erik Lindkvist, chef for HR i Post Danmark.

Beboere i Ballerup, Skovlunde, Måløv, Smørum og Værløse må dog fortsat se langt efter breve, aviser og småpakker, da postbudene i Ballerup Distributionscenter fortsætter med at nedlægge arbejdet.

Større pakker, der kommer med pakkebud, er ikke omfattet af strejken.

- Vi opfordrer fortsat postbudene, der er tilknyttet Distributionscenteret i Ballerup, til at stoppe arbejdsnedlæggelsen, der er i strid med alle aftaler, siger Hans Erik Lindkvist i pressemeddelelsen.

- Her er en del af valgkortene allerede kommet ud. Som i resten af landet er valgkortene ude seneste lørdag, og vi har en klar forventning om, at de pågældende medarbejdere genoptager arbejdet i morgen, uddyber han i en mail til Ritzau.

Konflikten udspringer af en fyringsrunde, hvor samlet 35 postmedarbejdere er afskediget.

Ifølge tillidsrepræsentant Thomas Møller kræver medarbejderne mulighed for at afspadsere knap 20.000 optjente overarbejdstimer, som de har til gode.

Strejken begyndte tirsdag, da arbejdet på Københavns tre distributionscentre blev nedlagt.

Onsdag genoptog postbudene på distributionscentrene på Amager og Frederiksberg arbejdet, da ledelsen ifølge tillidsrepræsentant Thomas Møller accepterede nogle af medarbejdernes krav.

Samme dag valgte de ansatte i Ballerup at nedlægge arbejdet.

/ritzau/

Dagens Gossip