Købere har 63.272 boliger at vælge blandt

Der er i alt 63.272 boliger til salg fordelt på 42.406 parcel- og rækkehuse, 7.876 ejerlejligheder og 12.990 fritidshuse. Det er et fald på 0,6 pct. Det viser ny statistik fra Realkreditrådet.

Men i forhold til august sidste år er der tale om en stigning. Der er 450 flere boliger til salg end for et år siden. Stigningen dækker over, at der kommet 951 flere fritidshuse til salg og 501 færre parcel- og rækkehuse og ejerlejligheder. 

Det lille fald i august måned skyldes ikke nødvendigvis, at boligerne er blevet solgt. Det kan også være fordi, at nogle boligejere har trukket deres salg tilbage. Men selv om man i denne måned har set et mindre fald, så forventer Britt Ambjørn Christiansen, seniorøkonom BRFkredit, at der fortsat vil blive sat flere boliger til salg.

»Vi har en klar forventning om, at boligudbuddet stiger de kommende måneder i takt med, at der kommer mere handelsaktivitet på boligmarkedet, og de mange lejekontrakter, der blev indgået som en konsekvens af, at det var svært at sælge, udløber,« siger hun i en skriftlig kommentar.

Britt Ambjørn Christiansen tror, at det specielt er ejerlejlighederne, der hiver antallet af boligudbud op. »Det er især ejerlejlighedsmarkedet, der er i højt gear, og her har vi formentlig et stort skjult boligudbud, fordi dette marked er et velfungerende lejemarked, som mange i de svære år har benyttet som en nødløsning,« siger hun.

Men Joachim Borg Kristensen, der er boligøkonom i Nykredit, er ikke helt enig i den analyse.

»Vi forventer, at det samlede boligudbud vil falde svagt i de kommende måneder. Det skyldes udsigten til, at den begyndende vending på husmarkedet i 1. halvår vil bide sig fast i 2. halvår, hvor vi forventer en mindre fremgang i handelsaktiviteten,« siger han i en skriftlig kommentar.

Han forklarer, at man især i de sidste måneder af 2013 vil se et markant fald af til salg skilte, fordi boligejerne ikke er glade for at sætte deres bolig til salg i vintermånederne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip