Købte vin, rejser og solbriller for skattekroner: Nu er havnedirektør meldt til politiet

Der har ikke manglet noget, når der skulle købes ting for skattekroner på Vejle Havn det seneste halvandet år. 

Dyre ure, designsolbriller, vin og privatfly er nogle af de ting, der er dukket som udgifter betalt af skattekroner af havnen, det seneste halvandet år. 

Det massive luksus-forbrug er blevet opdaget af Vejle Kommune, der havde på fornemmelsen, at noget var galt med bilagene fra havnen, og en gennemgang viset, at formodningen holdt stik.

- I de fleste skandalesager leder man efter en rygende pistol. I denne sag er der så mange rygende pistoler, at det har været svært at få et overblik over det, sagde byrådsmedlem Dan Arnløv (K), da sagen kom frem, ifølge DR

Vejle Kommune hyrede revisionsfrmaet PWC til at gennemgå havnens bilag, og det har nu ført til, at havnechefen er blevet politianmeldt. 

Samtidig med politianmeldelsen har flere i havnens bestyrelse valgt at trække sig. En af dem er den nu afgående havneformand, Torkild Christensen. Han undskylder sig med, at han har haft tiltro til havnechef Per Kristiansen.

- Da jeg har haft 100 procent tillid til Per Kristiansen som havnechef, og rapporten siger, at det skulle jeg nok ikke have haft, så må én tage konsekvensen, og det er så mig, siger Torkild Christensen til DR.

Derudover har den tidligere formand for Vejle Havn Leif Skov også valgt at trække sig fra bestyrelsen. Det har ikke været muligt for DR Trekanten at få en kommentar fra havnechef Per Kristiansen.

Ifølge 'Analyse af Vejle Havns økonomiske forhold' fra Vejle Kommune har Per Kristiansen på halvandet år spenderet penge på følgende:

To teambuildingture for de ansatte til Harzen i Tyskland. Pris: 205.000 kroner.

I sommeren 2014 rejser 3 ansatte til Bornholm. Pris: 20.000 kroner.

I sommeren 2014 rejser 6 fra bestyrelsen, 3 ansatte og 2 fra kommunen til Litauen. Pris: 124.000 kroner.

I oktober 2014 rejser 3 ansatte til Tyskland for at holde budgetmøde og købe vin til julegaver. Pris: 58.000 kroner.

I foråret 2015 rejser 6 fra bestyrelsen, 3 ansatte og 2 fra kommunen til Miami Beach. Pris: 284.000 kroner.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip