Køen til seniorjob fire gange så lang

Seniorer med jobgaranti ser ud til at blive en større medarbejdergruppe i kommunerne end ventet.

Før jul vurderede Beskæftigelsesministeriet, at antallet af personer i de såkaldte seniorjob ville nå op på 1080 i hele 2013.

Nu lyder vurderingen fra ministeriet i stedet, at alene i årets første seks måneder kan knap fire gange så mange personer gøre krav på et seniorjob, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge reglerne har kommunerne pligt til at finde et job til personer, der falder ud af dagpengesystemet få år før, de kan komme på efterløn, og ministeriet har undervurderet, hvor mange i den aldersgruppe der mister dagpengene.

Michael Ziegler (K), formand for kommuneforeningen KL's løn- og personaleudvalg, mener, at signalværdien er helt forkert, og han ønsker derfor ordningen reduceret eller afskaffet:

- Der sidder medarbejdere, som på grund af fyringsrunder har måttet vinke farvel til gode kolleger.

- De oplever nu, at der med den anden hånd bliver hyret et stort antal seniorjobbere, ikke på grund af kvalifikationer, men alene ud fra alder, siger han til Jyllands-Posten.

Liberal Alliances arbejdsmarkedsordfører, Joachim B. Olsen, mener, at seniorjob er en hån mod andre arbejdsløse.

- Hele idéen om, at man anno 2013 har krav på et job, fordi man har en bestemt alder, er absurd. Det er fuldbyrdet socialisme, siger han til Jyllands-Posten.

Socialdemokraternes ordfører på området, Leif Lahn Jensen, forsvarer ordningen og peger på, at ledige seniorer kan have særligt svært ved at finde et job på egen hånd.

/ritzau/

 

Dagens Gossip