Kørelærerne er modstandere af kørekort til 17-årige

Det møder stærk skepsis fra formanden i Dansk Kørelærer-Union, René Arnt, at regeringen vil gøre det muligt for 17-årige at tage kørekort.

- Vi har den opfattelse, at det ikke er mængdetræning, der er afgørende for de unge menneskers risiko i trafikken. Det er mere holdnings- og adfærdsbetonet, siger René Arnt til Ritzau.

- Derfor skal vi bruge mange flere ressourcer på at bearbejde de unge mentalt frem for at give dem flere kilometer i en bil, siger han til Ritzau.

Kommentaren kommer, efter at Jyllands-Posten skriver, at regeringen vil gøre det muligt for 17-årige at tage kørekort.

Forslaget er formet efter den tyske model, hvor de 17-årige erhverver sig et kørekort på traditionel vis, hvorefter de i det første år skal have en erfaren bilist ved deres side, når de kører.

Det har resulteret i færre trafikuheld og dødsfald i trafikken blandt de unge bilister, men alligevel er René Arnt fortsat skeptisk over for forslaget, som regeringen ser ud til at kunne danne blåt flertal for.

- Her i Danmark ser vi også, at antallet af trafikuheld og dræbte i trafikken rasler nedad, og det gør det også blandt de unge bilister, selvom vi ikke har indført en anden køreuddannelse i Danmark, siger han og retter fokus mod de unge bilister, som kan være svære at nå ind til.

- Vi har en udfordring med den lille hårde kerne, som i større eller mindre grad er uden for pædagogisk rækkevidde.

- Det kan være svært at gøre noget ved, og de bliver ikke bedre af at få lov at køre som 17-årige, siger René Arnt om det mindretal af unge bilister, der kører uden sikkerhedsseler med høj fart og/eller med spiritus eller stoffer i blodet.

- Deres mentale forståelse bliver ikke bedre af det her forslag, og det er jo dem, vi egentlig skal have fat i.

René Arnt fokuserer i stedet på, at kørelærer-uddannelsen netop er blevet forbedret, og at der i dag indgår meget mere holdningsbearbejdning end tidligere i teoriundervisning.

Han er dog åben for at klæde kørelærerne endnu bedre på for at kunne forbedre den mentale tilstand hos de unge bilister.

/ritzau/

Dagens Gossip