Kørelærerne er modstandere af kørekort til 17-årige

Det møder stærk skepsis fra formanden i Dansk Kørelærer-Union, René Arnt, at regeringen vil gøre det muligt for 17-årige at tage kørekort.

- Vi har den opfattelse, at det ikke er mængdetræning, der er afgørende for de unge menneskers risiko i trafikken. Det er mere holdnings- og adfærdsbetonet, siger René Arnt til Ritzau.

- Derfor skal vi bruge mange flere ressourcer på at bearbejde de unge mentalt frem for at give dem flere kilometer i en bil, siger han til Ritzau.

Kommentaren kommer, efter at Jyllands-Posten skriver, at regeringen vil gøre det muligt for 17-årige at tage kørekort.

Forslaget er formet efter den tyske model, hvor de 17-årige erhverver sig et kørekort på traditionel vis, hvorefter de i det første år skal have en erfaren bilist ved deres side, når de kører.

Det har resulteret i færre trafikuheld og dødsfald i trafikken blandt de unge bilister, men alligevel er René Arnt fortsat skeptisk over for forslaget, som regeringen ser ud til at kunne danne blåt flertal for.

- Her i Danmark ser vi også, at antallet af trafikuheld og dræbte i trafikken rasler nedad, og det gør det også blandt de unge bilister, selvom vi ikke har indført en anden køreuddannelse i Danmark, siger han og retter fokus mod de unge bilister, som kan være svære at nå ind til.

- Vi har en udfordring med den lille hårde kerne, som i større eller mindre grad er uden for pædagogisk rækkevidde.

- Det kan være svært at gøre noget ved, og de bliver ikke bedre af at få lov at køre som 17-årige, siger René Arnt om det mindretal af unge bilister, der kører uden sikkerhedsseler med høj fart og/eller med spiritus eller stoffer i blodet.

- Deres mentale forståelse bliver ikke bedre af det her forslag, og det er jo dem, vi egentlig skal have fat i.

René Arnt fokuserer i stedet på, at kørelærer-uddannelsen netop er blevet forbedret, og at der i dag indgår meget mere holdningsbearbejdning end tidligere i teoriundervisning.

Han er dog åben for at klæde kørelærerne endnu bedre på for at kunne forbedre den mentale tilstand hos de unge bilister.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip