Kører-karrusel med Kevin Magnussen

Efter grandprixet i Ungarn på søndag kører formel 1-feltet på sommerferie. Men kun en lille håndfuld kørere kan for alvor holde fri i vished om, at deres 2014-program er på plads.

For resten af feltet og en lille håndfuld håbefulde kandidater fra juniorklasserne kan de kommende uger afgøre, om de kører formel 1 til næste år.

Kevin Magnussen er en af de unge kørere, der håber at tilkæmpe sig en plads i 2014-feltet.

- Vi har en plan – og den handler om at køre formel 1 næste år, siger McLaren-juniorkøreren til bt.dk.

- Og hvis det ikke kan blive hos McLaren, må vi se på andre muligheder. Men det vil ske i samarbejde med McLaren og med henblik på at køre for McLaren på et senere tidspunkt

Både Jenson Button og Sergio Perez har 2014-kontrakter med McLaren, og derfor er en formel 1-debut hos et andet McLaren-godkendt team det mest realistiske 2014-scenarie for den 20-årige dansker.

Kevin Magnussens chancer for at rykke op i formel 1 er gode, for der vil ske ganske store rokeringer i feltet inden næste sæson. Mark Webber forlader Red Bull og formel 1 for sammen med Porsche at udfordre Tom Kristensen og Audi i Le Mans.

Webbers formel 1-exit kan blive starten på en rokade, der i sidste ende kan sikre Magnussen en plads i feltet. Kimi Raikkonen (Lotus) og Daniel Ricciardo (Toro Rosso) er kandidater til Red Bull-sædet. Hvis Raikkonen forlader Lotus, kan en af de nuværende Force India-kørere, Paul di Resta og Adrian Sutil, overtage finnens plads.

Hos Ferrari kan der også være ændringer på vej, for Felipe Massa har haft en skuffende 2013-sæson. Også her nævnes di Resta og Sutil som potentielle afløsere, men også Nico Hülkenberg er inde i billedet.

Hvis Sutil forlader Sauber, kan hans plads også gå til enten di Resta eller Sutil. I alle tilfælde er det realistisk, at der bliver mindst et Force India-sæde ledigt.

Di Resta har de seneste uger kritiseret teamet, og Sutil vil også gerne videre. Den nu 30-årige tysker kører i Ungarn sit grandprix nummer 100, og han har aldrig været hos andre team end Force India. Hvis han skal avancere i feltet, er det ved at være sidste udkald, og han har tidligere været inde i billedet som Massa-afløser hos Ferrari. Force India har allerede et teknisk samarbejde med McLaren omkring gearkasser, vindtunnel-tid og ingeniører.

BTs kilder i formel 1-paddocken hævder, at en ’låneaftale omkring Kevin Magnussen allerede har været på tegnebrættet i flere uger, og det var planen, at danskeren og det indisk-ejede team skulle se hinanden an ved Young Driver-testen i sidste uge.

I sidste øjeblik blev Force India-testen aflyst og Magnussen kaldt hjem til McLaren, men danskeren bekræfter, at han har besøgt Force India med henblik på et kommende samarbejde.

Dagens Gossip