Kører-karrusel med Kevin Magnussen

Efter grandprixet i Ungarn på søndag kører formel 1-feltet på sommerferie. Men kun en lille håndfuld kørere kan for alvor holde fri i vished om, at deres 2014-program er på plads.

For resten af feltet og en lille håndfuld håbefulde kandidater fra juniorklasserne kan de kommende uger afgøre, om de kører formel 1 til næste år.

Kevin Magnussen er en af de unge kørere, der håber at tilkæmpe sig en plads i 2014-feltet.

- Vi har en plan – og den handler om at køre formel 1 næste år, siger McLaren-juniorkøreren til bt.dk.

- Og hvis det ikke kan blive hos McLaren, må vi se på andre muligheder. Men det vil ske i samarbejde med McLaren og med henblik på at køre for McLaren på et senere tidspunkt

Både Jenson Button og Sergio Perez har 2014-kontrakter med McLaren, og derfor er en formel 1-debut hos et andet McLaren-godkendt team det mest realistiske 2014-scenarie for den 20-årige dansker.

Kevin Magnussens chancer for at rykke op i formel 1 er gode, for der vil ske ganske store rokeringer i feltet inden næste sæson. Mark Webber forlader Red Bull og formel 1 for sammen med Porsche at udfordre Tom Kristensen og Audi i Le Mans.

Webbers formel 1-exit kan blive starten på en rokade, der i sidste ende kan sikre Magnussen en plads i feltet. Kimi Raikkonen (Lotus) og Daniel Ricciardo (Toro Rosso) er kandidater til Red Bull-sædet. Hvis Raikkonen forlader Lotus, kan en af de nuværende Force India-kørere, Paul di Resta og Adrian Sutil, overtage finnens plads.

Hos Ferrari kan der også være ændringer på vej, for Felipe Massa har haft en skuffende 2013-sæson. Også her nævnes di Resta og Sutil som potentielle afløsere, men også Nico Hülkenberg er inde i billedet.

Hvis Sutil forlader Sauber, kan hans plads også gå til enten di Resta eller Sutil. I alle tilfælde er det realistisk, at der bliver mindst et Force India-sæde ledigt.

Di Resta har de seneste uger kritiseret teamet, og Sutil vil også gerne videre. Den nu 30-årige tysker kører i Ungarn sit grandprix nummer 100, og han har aldrig været hos andre team end Force India. Hvis han skal avancere i feltet, er det ved at være sidste udkald, og han har tidligere været inde i billedet som Massa-afløser hos Ferrari. Force India har allerede et teknisk samarbejde med McLaren omkring gearkasser, vindtunnel-tid og ingeniører.

BTs kilder i formel 1-paddocken hævder, at en ’låneaftale omkring Kevin Magnussen allerede har været på tegnebrættet i flere uger, og det var planen, at danskeren og det indisk-ejede team skulle se hinanden an ved Young Driver-testen i sidste uge.

I sidste øjeblik blev Force India-testen aflyst og Magnussen kaldt hjem til McLaren, men danskeren bekræfter, at han har besøgt Force India med henblik på et kommende samarbejde.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip