Kørt ned med vilje: Du skal ikke overhale

En overhaling førte angiveligt til en bevidst påkørsel af en 24-årig lokal mand ved Jægerspris i Nordsjælland lørdag eftermiddag. Den 24-årige er nu indlagt med mange mindre knoglebrud, oplyser Nordsjællands Politi, der har anholdt en 46-årig mand.

- Han overhaler en usikkert og langsomt kørende firhjulstrækker, og det bliver chaufføren i firhjulstrækkeren angiveligt sur over, og han kører så efter ham, siger vagtchef Ole Hestbæk til Ritzau.

Episoden skete ved 16-tiden lørdag, hvorefter den 24-årige kører ind og parkerer på en lukket vej.

- Da han er ved at stige ud af bilen, bliver han forsætligt påkørt af firhjulstrækkeren. Den forurettedes bil bliver skubbet 10 meter, og den forurettede selv bliver ramt og trukket ind under firhjulstrækkeren, som kører hen over torsoen, fortæller vagtchefen.

- Den forurettede får mange mindre knoglebrud på torsoen, og han blev fløjet ind til Rigshospitalets Traumecenter. Han har dog ikke været i livsfare, siger Ole Hestbæk.

Den formodede gerningsmand, en 46-årig lokal mand, bliver anholdt lørdag på sin bopæl. Manden var ifølge politiet synligt påvirket af spiritus. Han er nu sigtet for grov vold, og en blodprøve skal fastslå, om der er også er tale om spirituskørsel.

Den 46-årige har været så påvirket, at politiet endnu ikke har afhørt ham. Politiets jurister tager nu stilling til, om han skal forsøges varetægtsfængslet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip