Kørte 100 km/t: 22-årig fængslet for trafikdrab på kvinde

Sigtelserne blev ved med at vælte ned over en 22-årig mand, da anklager Lisbeth Thyssen ved Københavns Politi læste politiets anklager op i et grundlovsforhør i Dommervagten lørdag aften.

Den 22-årige er sigtet for spirituskørsel, for at køre 100 kilometer i timen, hvor han måtte køre 50, for at køre over for rødt lys flere gange, for at køre bil i grov kådhed og for uagtsomt manddrab i det indre København natten til lørdag.

- Vi siger, at han har kørt 100 kilometer i timen, hvor man må køre 50, siger anklager Lisbeth Thyssen til Ritzau.

Kvinde død ved Tivoli: Kørt ned under biljagt

En af gangene, hvor den 22-årige kørte overfor rødt, ramte hans bil ifølge politiet en 46-årige kvinde, der senere afgik ved døden.

Den 22-årige erkendte de faktiske omstændigheder i grundlovsforhøret, og dommeren valgte at varetægtsfængsle ham indtil 27. november af hensyn til retshåndhævelsen.

Politiet havde på Rådhuspladsen spottet en personbil, der kom susende med høj hastighed.

Patruljevognen kørte efter, men i krydset ved Stormgade, Tietgensgade og H.C. Andersens Boulevard gik det galt. Personbilen ramte kvinden.

Kvinden blev 46 år og var i selskab med en slægtning, da hun blev påkørt, oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP. Ulykken skete lidt før klokken fire.

Undersøgelsen af sagen er overgået til DUP, fordi politiets handling kan have spillet en rolle.

Bilen blev senere på natten fundet på Amager tæt ved Langebro. De personer, der var i køretøjet, blev anholdt. Men kun den 22-årige fører af bilen blev fremstillet i et grundlovsforhør.

/ritzau/

Dagens Gossip