Kold Grøn Koncert-afslutning betød færre gæster

I alt 165.000 koncertgæster besøgte Grøn Koncert 2015, der ender med et publikumstal, der er 10.500 lavere end i 2014.

Især i København og Næstved, der har haft besøg af Grøn Koncert denne weekend, har besøgstallene været en smule lavere i år end sidste år.

En del af forklaringen kan være, at der sidste år ved samme tid var høje varmetemperaturer, mens vejret i år har budt på regn, vind og køligere temperaturer.

Alligevel betegner kommunikationschef i Muskelsvindfonden, Jamilla Sophie Alvi, koncerterne som en stor succes.

- Det er en fantastisk opbakning, når vejret har været så skiftende, som det har været.

- Vi kommer ud med et flot tocifret beløb til Muskelsvindsfondens arbejde, siger hun til Ritzau og oplyser, at beløbet er inden for budget.

Årets Grøn Koncert har været forbi i alt otte byer rundt om i landet, hvor der særligt i de fire første jyske byer var et flot billetsalg.

I år har der været ekstra meget musik til den 8,5 time lange koncert, hvor flere kunstnere end før har spillet i nye konstellationer.

Blandt andet har man kunnet opleve Tina Dickow med Søren Huss, og bandet Turboweekend sammen med sangerinden Oh Land.

Sidstnævnte samarbejde har affødt det helt nyt musiknummer "Slow", der også er blevet spillet rundt om i landet i radioen.

- Publikum tager ekstremt godt imod, at de får lov til møde og se de kunstnere, de kender i nye konstellationer. Det er også en del af vores strategi fremover, siger Jamilla Sophie Alvi.

Samtidig glæder hun sig over, at en undersøgelse blandt gæsterne viser, at de, ligesom de mange frivillige på årets koncerter, danner nye venskaber til koncerterne.

Grøn Koncert har i hver af de otte koncertbyer interviewet op mod 250 gæster. Mens hver fjerde har oplevet at få nye venner på Grøn Koncert, oplever 90 procent af de adspurgte, at Grøn Koncert øger fællesskabsfølelsen.

/ritzau/

Dagens Gossip