Koldere vejr på vej: På onsdag kommer efteråret

Nyd de næste to dage og sug masser af sol til dig. Det lune oktobervejr bliver afløst af vådt, blæsende og meget koldere efterårsvejr.

»Der kommer et temmelig markant dyk i temperaturen, og der bliver kun omkring ti grader på torsdag,« siger vagtchef ved DMI, Tine Zeuthen.

Det begynder allerede så småt at trække op til efterår tirsdag.

»Tirsdag bliver vi angrebet af skyer fra både nord og syd, så der kommer kun en lille smule sol nogle steder,« siger Tine Zeuthen og blæser os længere ind i efteråret.

»Onsdag kommer der et lavtryk med regn og byger, og det fortsætter ugen ud med regn og byger og temmelig meget vind. Op mod weekenden kommer der stedvis kuling«.

DMI spår efterårsvejr i hvert fald ugen ud med torsdag som et temperaturmæssigt lavpunkt. Nogle steder i landet vil opleve ned til otte grader i dagtimerne.

Så der vil blive tale om et markant dyk i temperaturen, da mandag bliver en usædvanlig flot og varm oktoberdag.

»Mandag bliver fin i størstedelen af landet med nogen eller en del sol,« siger Tine Zeuthen, der spår op mod 18 grader i store dele af landet.

Kun Nord- og Nordvestjylland bliver snydt for det gode oktobervejr, hvor temperaturen mandag vil være markant over de 12 grader, der er normalen for en oktoberdag.

Der er dog et godt stykke op til varmerekorden for oktober, der blev 1. oktober 2011 ved Store Jyndevad og lyder på 26,9 grader.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip