Kolding beholder lokal aftale med folkeskolelærerne

Kolding Kommune havde inden lockouten indgået aftale med Kolding Lærerkreds, som giver et årligt provenu på 1,5 millioner kroner. De bliver anvendt til flere undervisningstimer for 0,5 mio. kr. årligt og mere efteruddannelse af lærerne for en million kroner årligt.

Bekymringen har været stor for, at aftalen skulle gå i vasken efter Folketingets indgreb. Men den ny lov bevarer lokalaftalerne i kommunerne. Det glæder formanden for Uddannelsesudvalget, Molle Lykke Nielsen (DF):

- Vores nye lokalaftale med lærerne giver 1,5 millioner kroner ved, at lærerne har accepteret at få beskåret en brøkdel af deres forberedelsestid mod, at det sparede beløb anvendes til at støtte skolernes inklusionsarbejde og forbedre lærernes muligheder for efteruddannelse i blandt andet brug af it i undervisningen. Begge disse tiltag falder fuldstændig i tråd med Uddannelsesudvalgets visioner for skoleområdet.

- Den lokale aftale mellem kommune og Kolding Lærerkreds er et godt eksempel på det fremragende samarbejde vi altid har haft i Kolding. Her har lærerne altid været til, at samarbejde med og indstillet på dialog om udvikling af vores fælles folkeskole. Det fortjener de stor anderkendelse for og jeg vil gøre mit til, at vi kan udbygge og styrke det i fremtiden, siger Molle Lykke Nielsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip