Kolding-bowler slog verdenseliten

Den unge Thomas Larsen fra Bowlingklubben KIF Trekanten har gjort noget, som ingen dansk bowlingspiller nogensinde har gjort: Slået hele verdenseliten og vundet 1st Abu Dhabi – en af de største turneringer i verden.

Turneringen er en del af PBA og World Bowling Tour, og modstanderne var de bedste amerikanere, europæere og asiatere.

I finalen mødte koldingenseren Mika Koivuniemi fra Finland. Han er den bedste europæiske bowler nogensinde, har vundet tre titler på World Tour i år og var assisterende landstræner for det danske landshold ved VM i august.

- Jeg endte med at vinde 247-204 og dermed titlen. De første to slag i finalen var lidt nervøse, men derefter var kom jeg godt ind i rytmen og spillede ligeså godt, som det var tilfældet gennem hele turneringen, fortæller Thomas Larsen.

- Det er min absolut største triumf i karrieren og min første titel på World Tour samtidig med, at jeg er den første dansker til at vinde sådan en titel. Det er også min første PBA-titel, og den giver mig adgang til PBA Tournament of Champions, som kun er åben for vindere af PBA-titler - altså vindere af de nok største turneringer i USA og i verden.

Turneringen afholdes i USA omkring påske.

For Kolding-spilleren er det en drøm, der er gået i opfyldelse, da PBA Tournament of Champions er en af de mest prestigefyldte og sværeste turneringer i verden og en af dem, som alle spillere drømmer om at kvalificere sig til. Der er ingen dårlige spillere i den, da alle har vundet store titler.

- Det betyde helt vildt meget for mig at vinde 1st Aba Dhabai International, da det viser for mig selv, at jeg er blandt verdens bedste, og at jeg godt kan komme videre mod den absolutte end de Top 15- og Top 20- placeringer i de store turneringer, som jeg hidtil har opnået, konstaterer Thomas Larsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip