Kolding glæder sig til at blive en del af Novofamilien

Eivind Kolding bliver ny administrerende direktør for selskabet bag Novo Nordisk Fonden, Novo A/S, fra den 1. maj.

Og den tidligere finansdirektør for A.P. Møller-Mærsk og topchef hos Danske Bank glæder sig til at blive en del af en familie, der ifølge ham selv repræsenterer "gode værdier."

Men det er ikke selskabsnavnet på visitkortet, der betyder mest for Eivind Kolding, der primært fokuserer på den opgave, han står over for.

- Jeg glæder mig først og fremmest til at blive en del af Novo-familien, som, jeg synes, står for nogle meget gode værdier. Det, der betyder noget for mig, er, at det er en spændende opgave, siger Eivind Kolding til Ritzau Finans.

- Jeg har altid været drevet af den opgave, som jeg skal til. Og det her er noget andet, end jeg tidligere har prøvet.

I modsætning til de topposter i dansk erhvervsliv, som Kolding har bestridt, er mediernes søgelys i ringere grad rettet mod Novo A/S.

Og rollen udenfor mediernes søgelys ser Eivind Kolding ser frem til.

- Det er nok svært at finde et job, som er mere eksponeret end det som topchef i Danske Bank. Så det her er en helt anden eksponering. Til gengæld får jeg mulighed for at arbejde med mange andre rigtig spændende ting, siger han og fortsætter:

- Bevågenheden er helt sikkert en forskel, men den helt store forskel er, at jeg kommer fra at være chef for nogle meget store organisationer til at være chef for en noget mindre. Det er stadig nogle meget store og vigtige beslutninger, der skal træffes, men arbejdsgangen er en helt anden, siger han til Ritzau Finans.

I det nye job skal den tidligere Danske Bank-chef stå i spidsen for en række store investeringer, der ud over hovedaktionærpositionen i Novo Nordisk og Novozymes også tæller aktieposter i ingrediensproducenten Chr. Hansen Holding og en række andre life science-selskaber.

En del af jobbeskrivelsen er blandt andet at skrue yderligere op for de enorme investeringer, der med udgangen af 2012 omfattede aktiver for 5,4 milliarder kroner.

- Selvfølgelig skal vi fortsætte i det spor, vi hele tiden har kørt i, men der bliver med tiden behov for at investere endnu mere, fordi kapitaltilgangen er så stor, som den er, siger Eivind Kolding.

- Det er en rigtig stor balance, der skal investeres, og samtidig bliver det også et spørgsmål om at følge op på investeringerne.

Præcis hvilke selskaber, der er i kikkerten, vil den kommende direktør ikke ud med, men fokus vil som altid være på life science-selskaber.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip