Kolding Kommune er for første gang "Spil Dansk Kommune"

Det er en tilfreds og stolt Kulturudvalgsformand, H.C. Jensen, der kan fortælle at Kolding Kommune for første gang er Spil Dansk Kommune.

- Det at kulturinstitutionerne samles om en fælles opgave er i sig selv meget positivt, men det bliver naturligvis særligt værdifuldt, når den fælles opgave er Spil Dansk aktiviteter, der henvender sig både til seniorer, voksne, men i særdeleshed til ungdommen og skolebørnene. Det ligger helt i tråd med kommunens kulturpolitik. Det er udvalgets håb, at de forskellige Spil Dansk aktiviteter vil inspirere børn, unge og voksne til yderligere at opsøge musikoplevelser og engagere til musikalsk aktivitet, siger H.C. Bonde.

Som Spil Dansk Kommune får man en ramme til at fejre det lokale musikliv, og samtidig løftes kvaliteten gennem indholdet i Spil Dansk Kommunepakken.

For det første venter der Kolding en række koncertbesøg af topprofessionelle musikere i uge 44. Det kan lade sige gøre, fordi Spil Dansk samarbejder tæt med de nationale musikbrancheorganisationer: Danske Populærautorer, DJBFA, Koda og Syng Danmark, Dansk Musikforlæggerforening, Levende Musik i Skolen, Dansk Artist Forening og Dansk Komponistforening.

De har alle et ønske om at give borgerne i Kolding store musikalske oplevelser og fejre den danske musik uanset om genren er pop, klassisk, rock, rap, jazz eller folkemusik.

For det andet tilrettelægger Kolding Kommune og lokale arrangører selv en række spændende arrangementer, hvor byens borgere synger, spiller og debatterer med og for hinanden.

Samarbejdet mellem Kolding Kommune og Spil Dansk er særdeles frugtbart, da det fører til nye møder mellem professionelle, amatører og publikum i alle aldre. Borgerne får masser af anderledes oplevelser på tværs af musikalsk niveau, alder og genrer den sidste uge i oktober.

Dagens Gossip