Kolding kommune: Ledige iværksættere skal flyve uden om krav

I Kolding Kommune skal det være muligt for ledige at komme på en iværksætterordning. Her er tanken, at man kan få 5.000 kroner per måned i op til et år, og så slippe for at være omfattet af regler omkring ret og pligt, rådighed m.m.

Kolding kommune har netop vedtaget en vision, "Vi designer livet", som også handler om at designe muligheder for et bedre liv gennem iværksætteri, social udvikling og uddannelse.

Kolding Kommune beder Beskæftigelsesministeriet om lov til at give tilskuddet til ledige, der gerne vil prøve at starte deres eget op. Først når ministeret har sagt ok, kan ledige komme på den lokale iværksætterordning.

- Hvis vi skal skabe nye arbejdspladser, er vi nødt til at tænke på nye måder at gøre det på. Det håber og forventer vi, at ministeriet er med på. For ellers kan vi ikke få lov til at give 5.000 kr. i støtte og droppe kravene om at den ledige skal stå til rådighed, siger kommunaldirektør Rikke Vestergaard.

Hjælp til at komme i gang
I et samarbejde med Business Kolding og House of Innovation skal de ledige på iværksætterkursus og kan trække på hjælp til en gennemarbejdet forretningsplan, budget og lignende.

Når der kommer indtægter fra virksomheden, mister man ikke udbetalingen fra Kolding Kommune, da iværksættertilskuddet betragtes som en starthjælp.

Før tilskuddet udbetales, skal det vurderes, om virksomheden vil kunne overleve mere end to år.

Hvis det bliver en succes koster ordningen ikke kommunen ekstra penge, og den ledige får en periode uden krav om at stå til rådighed, så alle kræfter kan sættes ind på at skabe sin egen virksomhed.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip