Kolding modtog pris som Årets Ungdomskommune

Et enigt dommerpanel har peget på Kolding som den klare nummer ét i opløbet om at være Danmarks bedste kommune for unge.

Ved fritidsfesten for de frivillige fra over 100 foreninger i Kolding fredag overrakte formanden for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd officielt prisen som Årets Ungdomskommune 2014.

Får aktive og kreative medborgere

Dommerkomitéen har lagt vægt på, at kommunen målrettet og stabilt prioriterer unges fritids- og foreningsliv. Det signalerer klart, at Kolding tager de unge seriøst, og det er en klog investering, lød det fra DUFs formand Signe Bo.

- Jeg er sikker på, at jeres ambitiøse satsning på de unge vil belønne sig, og at Kolding får en generation af aktive og kreative unge medborgere, som engagerer sig i udviklingen af samfundet. Jeg håber på vegne af DUF, at I vil bygge videre på den stabile indsats, som prisen er udtryk for, sagde Signe Bo, da hun overrakte prisen til borgmester Jørn Pedersen (V).

Stolt borgmester modtog pris

Det var en stolt borgmester, der under Fritidsfesten for de frivillige fra mere end 100 foreninger i Kolding modtog titlen som Årets Ungdomskommune 2014.

- Det er en stor glæde for mig og for Kolding Kommune at modtage prisen som Årets Ungdomskommune på vegne af de mange professionelle, foreninger og frivillige, der arbejder med og for de unge i kommunen. De gør et stort og vigtigt stykke arbejde for at skabe et godt miljø omkring vores unge. Væsentligt er det også at fremhæve de unge, som selv gør en stor indsats for at engagere sig i deres by og er med til at skabe nye fritidsmuligheder til glæde for dem selv, for andre og for fremtidens unge i kommunen, sagde borgmester Jørn Pedersen (V) efter overrækkelsen.

Ud over anerkendelsen og æren af at kunne kalde sig Danmarks bedste ungekommune i 2014 består årets præmie af et kunstværk af den 17-årige kunstner Søren Arildsen Pedersen.

Årets anden- og tredjeplads gik til henholdsvis Horsens Kommune og Næstved Kommune.

Fakta om prisen

Ungdomskommuneprisen blev indstiftet af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd i 2006 som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge.

Vinderen samt anden- og tredjepladsen er udpeget af et dommerpanel bestående af DUFs formand, Signe Bo, Rasmus Scheelke, konsulent i Kommunernes Landsforening, og Klaus Levinsen, der er ph.d. og lektor i Statskundskab ved Syddansk Universitet.

Se billederne nedenunder...

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip