Kolding Natkirke holder åbent til Kulturnatten

I Kolding Natkirke reklamerer de altid med, at ”dørene er åbne fra klokken 20-23.30, du kan komme når det passer dig og du kan blive lige så kort eller lang tid, du har lyst til".

Det gælder også for KulturNatkirken i Sankt Nicolai Kirke, som har dørene åbne den 23. august til Kulturnatten i Kolding.

I KulturNatkirken er der musikindslag hele tre gange - alle ved Jeanette Bonde Trio. En trio, der består af sanger Jeanette Bonde, Maren Frost på cello og klaver samt Allan Nielsen på percussion. Trioen har de sidste otte år spillet kirkekoncerter i det meste af Danmark og lægger nu vejen forbi Kolding.

Jeanette selv er født og opvokset i Kolding:

- Det bliver dejligt at komme hjem at spille igen, siger hun.

Trioen spiller denne aften et udvalg af Jeanettes egne sange.

Imellem de musikalske indslag vil der være korte refleksioner ved Natkirkens præster Marianne Dykær, sognepræst i Vester Nebel og Borgny Brünings-Hansen, sognepræst i Ødis. Der reflekteres over bibeltekster og kunstværker, hvor temaet døre og åbne døre indgår.

Kirkerummet er fyldt med ting, man kan gå rundt og se på i skæret fra de mange levende lys, som denne aften vil oplyse rummet. Det er også muligt selv at tænde et lys og skrive en bøn og du kan sende en sms til natkirkepræsten, hvis du ønsker en snak i løbet af aftenen.

Som noget ganske særligt denne aften vil der blive mulighed for at ”møde en engel”. Dette i sig selv er selvfølgelig ikke så mærkeligt i kirken, hvor der findes masser af engle på billeder og hugget i sten, men de særlige engle i KulturNatkirken er af bronze.

Forfatteren og billedkunstneren Mogens Leander vil - via Doctor Artes Kunst Crematorium - opbygge en kunstinstallation, der går i dialog med det rituelle rums arkitektur og kulturhistoriske stilperioder. Rent fysisk opbygges installationen af strandsand, udskårne skifferplader, levende lys, engle støbt i bronze og opskyllet vraggods, specielt udvalg til lejligheden.

Natkirken har åbent til Kulturnatten i Kolding fra klokken 20.00-23.30.

Dagens Gossip