Kolding: Nu er vi ovre finanskrisen

I andet kvartal nedskriver banken 924 millioner kroner - det er en halv milliard mindre end i første kvartal og en positiv overraskelse for markedet.

»Nedskrivningerne udvikler sig positivt over hele linjen og inden for alle kundesegmenter. Dér, hvor vi har set store problemer blandt de små og mellemstore virksomheder i Danmark, er vi nu tilbage på et normalniveau, og vi ser, at kunderne er i stand til at honorere deres forpligtelser og betale deres lån tilbage. Det kunne de ikke under finanskrisen,« siger Eivind Kolding.

Han fastslår, at det nuværende niveau er at betragte som et normalniveau, som banken vil kunne fastholde. Dermed bliver der plads til for alvor at kigge fremad.

»Det betyder, at vi nu kan lukke den sidste låge med hensyn til finanskrisen og i stedet fokusere på de fremadrettede mål for banken,« siger Eivind Kolding.

Blandt de langsigtede mål er en egenkapitalforrentning på 12 procent i 2015. Det mål har adskillige analytikere tvivlet på, men ifølge den ordførende direktør er det stadig realistisk.

»I første halvår er vores return on equity 5,2 procent, og det viser, at indtjeningsniveauet er for lavt. Men faktisk dækker tallet over en pæn udvikling, ford den var 4,3 i første kvartal og 6,2 i andet kvartal. Så pilen peger i den rigtige retning, men vi skal gøre endnu mere for at få resultatet op,« siger Eivind Kolding.Han understreger, at forudsætningen er, at renten stiger til to procent, så banken kan hente nogle bedre marginaler.

»Hvis renteniveauet holder sig nede på nul, kan det være svært at nå. Løfter den sig til to, så når vi de 12 procent,« lover Eivind Kolding.

Daske Bank nedjusterede torsdag forventningerne til årets resultat, men præsenterede samtidig et halvårsregnskab, som overraskede positivt på en lang række parametre.

Dagens Gossip