Kolleger holder hånden over sex-dømt gynækolog

Region Syddanmark vil gerne forhindre en gynækolog, der tidligere i år blev idømt 60 dages fængsel for seksuelle krænkelser mod sine steddøtre, i at behandle mindreårige patienter. Men det kommer næppe til at ske, fordi hans kolleger modsætter sig regionens ønske, skriver Fyens Stiftstidende.

Landsretten fratog gynækologen retten til at behandle mindreårige patienter i ét år. På den baggrund har politikerne i Region Syddanmarks samarbejdsudvalg indstillet, at lægens samarbejde med regionen skal ophøre.

Men det kan kun ske, hvis både politikere og repræsentanter fra Foreningen af Speciallæger er enige om det. Og da de seksuelle krænkelser er sket under private former og ikke i klinikken, er lægerne modvillige.

Lægerne i Region Syddanmarks samarbejdsudvalg har nedlagt veto. Jørgen Dyrmose, der er formand for Speciallægerne i Region Syddanmark, begrunder holdningen:

»Lægen har jo fået en dom, og forseelsen er ikke foregået i hans praksis. Personligt synes jeg, at han skulle tænke sig godt om, men vi kan ikke gøre noget. Man kan også blive dømt for hashhandel og fortsætte som praktiserende læge. Patienterne er jo ikke tvunget til at bruge en bestemt læge,« siger han til Fyens Stiftstidende.

Avisen har også talt med den dømte gynækolog, der finder det urimeligt, at regionen vil afbryde samarbejdet.

»Det vil være at påføre mig en ekstra straf. Jeg er dømt ved landsretten, og det må være det,« siger han til Fyens Stiftstidende.

Dagens Gossip