Kom hurtigere over din ekskæreste: På denne mærkelige måde, kan en hund eller kat hjælpe dig

Ensomhed, følelser af at blive holdt udenfor en gruppe eller at blive afvist – fx dumpet af sin kæreste - har en kur.

Metoden virker muligvis også bedre end utallige bøtter is og lange tudeture på sofaen. Kuren har fire ben; en hund eller kat. Du behøver endda ikke at eje eller være i nærheden af et kæledyr for at få det bedre. 

Forskere i psykologi ved det amerikanske Arcadia Universitet i Pennsylvania mener således, at bare tanken om en hund eller kat kan hjælpe dig med at få det bedre, hvis du føler dig afvist og ked af det.

I et forsøg bad de testpersoner om at tænke på hunde- og kattenavne og melde tilbage, hvordan de havde det efter en situation, hvor de var blevet afvist og følte sig skidt tilpas.

Forsøget undersøgte også, om de positive følelser kom af et givent dyrs unikke kvaliteter (fx “den dumme, men søde hund, du havde som barn”) eller af, at testpersonen tillagde et dyr menneskelige egenskaber (så som evner til at trøste personen ligesom en menneskelig ven ville gøre det).

Resultaterne viste, at testpersonerne fik det bedre af at tænke på dyr, men også at det tilsyneladende skyldes, at mennesker har det med at tillægge dyr menneskelige egenskaber så som empatiske følelser og tanker, der får os til at føle os bedre tilpas.

På den vis er dyr – og bare tanken om dem – ifølge forskerne gode til at mindske følelser af afvisning fra andre mennesker – generel ensomhed, udstedelse ved mobning eller ved et brud med kæresten.

Forskerne mener også, at hvis man i forvejen har et forhold til dyr, der betyder, at man tillægger dem menneskelige egenskaber, så er det nok at se på billeder af dyr, hvis man vil have det bedre.

 

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip