Kom med bag den nye "Løvernes Konge"-film

- Jeg ville vildt gerne til Afrika, men det var der ikke råd til. Det er ikke ligesom "Løvernes Konge", hvor alle fik lov at tage af sted.

Med et grin fører Ford Riley os videre. Han er manuskriptforfatter og står bag den nyeste film om løvefamilien på den afrikanske Kongeslette, "Løvernes Garde - Brøler igen". Der er få dage til filmen har premiere, og Riley fører en flok journalister fra hele verden rundt på kontoret. Som nogle af de eneste får vi lov til at se, hvordan filmen er blevet til.

Det startede for flere år siden, da Ford Rileys søn legede i haven i Glendale, Californien. Den dengang otteårige dreng og hans venner forestillede sig haven som en kampplads, de skulle forsvare. Og da Riley så det, begyndte han straks at skrive små historier ned.

"Løvernes Garde - Brøler igen" kom på den måde til at handle om løven Simbas yngste unge Kion, der sammen med et stinkdyr, en flodhest, en gepard og en sølvhejre, danner en hær, der skal beskytte Kongesletten fra hyænerne.

Tilbage på rundvisningen peger Ford Riley på en plakat, der hænger på kontorets væg. Han må først børste nogle falske palmeblade og bambuspinde væk, for at nå ind til den. For selv om der ikke er råd til en tur til Afrika, skal filmholdet ikke snydes for den afrikanske stemning. Derfor er der palmer og billeder af løver overalt på kontoret, hvis indgang er blevet forvandlet til en bambusport.

- Jeg skriver historierne, men jeg er jo ikke biolog. Derfor har vi plakater med afrikanske dyr, som vi bruger til at finde på nye karakterer, siger han.

Ved plakaterne, der har billeder af alt fra antiloper til lemurer, møder vi Jose Zelaya, som tegner alle hovedpersonerne i filmen. Det er ikke første gang, han tegner dyr, for han har tidligere trukket stregerne til "Lilo & Stitch", men alligevel kan han løbe ind i udfordringer.

Han har nemlig fået til opgave at tegne en turako, men først skal han lige finde ud af, hvad det egentlig er. Det viser sig efter grundig granskning af plakaterne at være en fugl, og så er Jose Selaya tilbage i sit rette element.

- Jeg giver dyrene forskellige personligheder, når jeg tegner dem. Tegner jeg for eksempel næbet helt spidst, kommer han til at se ond ud. Men hvis næbet er langt, så bliver han mere elegant og god, siger han og viser tegninger af forskellige næb på sin computer.

Fra båsen ved siden af Jose Selaya kan man høre en svag nynnen. Her sidder Melissa Suber med høretelefoner, der drukner i det krøllede hår. Begge hendes hænder skøjter hen over skærmen foran hende, men først når man står ved siden af hende, kan man se, hvad hun laver. Hun er en af de i alt to kvinder, der får løverne til at brøle og hyænerne til at løbe skræmte væk. Med andre ord sætter hun billederne sammen til en film.

På skærmen kan man se løven Kion, der er i gang med et spring, og fra høretelefonerne kan man høre en af filmens sange.

- Hvis jeg skal lave en sangscene, så lytter jeg normalt til sangen en hel dag, før jeg begynder at røre ved noget som helst på skærmen. Men denne her sang har jeg vågnet til i to måneder, griner Melissa Suber.

Sangen, der allerede et hit hos filmholdet, har Beau Black skrevet. Han er sanger, sangskriver og musiker og har tidligere lavet musik til Disney-serier som "Miles Fra Morgendagen" og "Pen Zero: Helt på deltid". Ud over at synge spiller han også på både trommer, bas, klaver og guitar.

- Jeg indspiller alle filmens sange og synger på demoerne. Derfor er det meget op til mig, hvordan sangene lyder, men det var alligevel helt surrealistisk, da jeg hørte dem i filmen første gang, siger den 32-årige sanger.

Da Beau Black haster videre - måske for indspille endnu en sang - er vi færdige med rundvisningen.

Det færdige resultat "Løvernes Garde - Brøler igen" kan ses langfredag den 25. marts klokken 17.15 på Disney Junior, Disney Channel og Disney XD. Har du ikke fået nok af løveunger og hyæner, så kommer der også en tv-serie, "Løvernes Garde", som har premiere den 9. april klokken 9 på Disney Junior.

/ritzau/FOKUS/

Dagens Gossip