Kom så, drenge: 5 grunde til at I skal bruge kondom

1) Husk, hvad du (forhåbentligt) lærte i folkeskolen
Alle ved, at det kan mindske risikoen for kønssygdomme. Det lærte din lærer dig forhåbentligt i skolen. Selvom du stoler på, at hende den lækre ikke har gonore eller andet, der kan bide sig fast i din diller, stoler du så på hendes eks (potentiel klamydia-konge)? Eller hans eks (muligvis byens runde-trunte)? Hvis nej; så på med hætten.

2) Bye bye baby
Alle burde vide, at det mindsker risikoen for at blive far. Alligevel er det sjældent dét, diverse seksualkampagner handler om (de handler oftest om ovenstående fare for at få kløe og ubehagelige sygdomme i sydfrugterne og underlivet).

Men: Du skal ikke spørge mange i din omgangskreds, før du hører historier om mænd, der er gået i far-fælden. Og jo; der findes fælder. Og der findes mange af dem: En kvinde, der er nervøs for aldrig at møde den eneste ene at få børn med, og som går på sædrov på den lokale beverding eller sågar en mangeårig kæreste, der mener, at nu er tiden inde til at "glemme" en p-pille. Der findes endnu ikke p-piller eller andre alternativer til mænd, så hvis du vil undgå at blive far og tage lidt ansvar: På med hætten.

3) De er lette at få fat på
Kondomer er lette at få fat på. Modsat p-piller, spiraler og diverse andre former for prævention, som man skal til lægen for at få, kan du slynge forbi supermarkedet og købe ligeså mange 'kardonger', du vil have (og har brug for).

4) Du passer på din partner
Der er ingen bivirkninger. Det er stort set umuligt at finde prævention, der ikke er til kvinder, og som ikke indeholder hormoner. Forskere er stadig ikke færdige med at finde ud af, hvad det egentlig betyder for vores humør, fysik og velbefindende at udsætte kroppen for kunstige hormoner. Med kondomer passer du både på dig selv og på kvinden (eller manden) i den anden ende.

5) Alt andet er dårlige undskyldninger og svagt
At kondomet mindsker nydelse er først noget, du kan konstatere, hvis du har prøvet en helt del forskellige mærker af kondomer. Der findes forskellige størrelser, former, tykkelser og sågar smag og farve. Gør som kvinderne, der må prøve forskellige p-piller, til de finder det mærke, der virker: Prøv dig frem. Hvis ikke du finder noget, der passer herskabet, så overvej, om ovenstående punkter er bedre alternativer end lidt mindre følelse i pivtøjet.

Læs også: 13-årige opfinder kondom, der skifter farve ved kønssygdom

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip