Komité retter bredside mod Nykredits bidragssatser

Skrevet af admin

18/03/2016

Dagens topnyheder

Basel-komitéen, der udstikker rammerne for fremtidig international regulering, går nu i kødet på Nykredit efter stormvejret om de omstridte bidragssatser.

Det skriver Jyllands-Posten.

Nykredit har øget sine gebyrer på grund af nye tiltag, som ifølge Nykredit er en direkte konsekvens af kommende kapitalkrav fra komitéen.

Men Basel-komitéen vil ikke have skylden for, at Nykredit nu sætter priserne op, skriver Jyllands-Posten.

- Det er ren spekulation. Det er antagelser baseret på rygter om regelsættets effekt, siger Margaret Critchlow, kommunikationsspecialist i Basel-komitéen, som til Jyllands-Posten kalder de kommende regler for "en revidering af de eksisterende".

Ifølge avisen "er det ikke muligt for danske banker at fastslå virkningen" af de kommende regler.

Meldingen fra Basel-komitéen er ikke godt nyt for Nykredit, der er i gang med forberedelserne til en børsnotering, lyder det fra bankekspert Lars Krull, som ikke mener, at det er nødvendigt for Nykredit med børsnoteringen.

- Nykredit kan sagtens tjene sig til den kapitalbuffer, som selskabet har brug for ifølge reglerne, siger han til Jyllands-Posten.

Lars Krull understreger dog, at han selv er tilhænger af børsnoteringen.

Det samme gør ikke overraskende Nykredits bankdirektør, Dan Sørensen.

- Selv i minimumsversioner vil revisionen af reglerne fra Basel-komitéen udfordre Nykredit væsentligt. Man skal huske på, at det tager os årevis at bygge kapital op. Derfor kan vi simpelthen ikke ignorere, at der er nye krav på vej, siger han til avisen.

/ritzau/