Kommende mødre: Gør disse 7 ting, mens du stadig kan

Alle forældre elsker deres børn, men som nybagt mor eller far må man hurtigt indse, at familieforøgelsen er en tidskrævende opgave.

Den nye rolle som forælder er proppet med masser af skønne og lykkelige øjeblikke, men en lille baby er trods størrelsen en kæmpe opgave.

Med inspiration fra Scary Mommy kommer her en liste over syv ting, som alle kommende forældre bør gøre, inden vandet går og babyen melder sin ankomst.

1. Gå i biografen
Bestil helst biletter til en af de sene filmvisninger, da I dermed kan være oppe til efter klokken ti om aftenen. Køb popcorn og nyd øjeblikket, da du riskerer at vente flere år på at få muligheden igen.

2. Nyd den ekstra time
Vi nærmer os med kraftige skridt sommertid, men se allerede nu frem til den nat, hvor vi alle skal sætte vækkeuret én time tilbage, hvilket giver dig mulighed for at få noget ekstra søvn, hvilket let kan blive en mangelvare i rollen som nybagt mor og far.

3. Gå på toilettet i fred
Sæt dig til rette på toiletbrættet og nyd øjeblikket. Små børn har ofte svært ved at forstå, at badeværelset i de fleste hjem er et privat sted med en slags uskreven regel om, at man kan 'ordne sine ting' i fred og ro.

4. Sov længe i weekenderne
Små babyer har ingen forståelse for begrebet weekend, hvilket betyder, at der kan blive langt mellem de tidligere så udbredte øjeblikke, hvor man kunne ligge under dynen og fise den af til de tidlige eftermiddagstimer.

5. Gør dine ærinder alene
Mange kvinder har et svagt punkt for at besøge butikker, hvor de i nærmest timevis kan gå stille rundt og kigge på produkterne på hylderne.

For de fleste forældre er planlægning og pakning vigtige redskaber i forsøget på at få hverdagen til at hænge sammen.

Selv små svipture væk fra hjemmet er noget, der ofte kræver en del pakning af bleer og andre babysager, mens selve manøvrering af klap- og barnevogne kommer til at kræve en del af din mangelfulde energi i rollen som nybagt far eller mor.

6. Dyrk sex på jeres tidspunkter
Et typisk emne for mange nybagte forældre er, hvordan man får gang i sexlivet igen, efter man har fået et barn.

Læs også: 10 tegn på, at du er en mor, der trænger til at sove NU

Barnets søvnrytme er en dominerende faktor i de små hjem, hvor det kan være svært at finde tiden til de øjeblikke, hvor mor og far kan dyrke hinandens intime selskab.

7. Dyrk dig selv
Det kan være chokerende og befriende, når man som nybagt forælder finder ud af, at man ikke længere er den altoverskyggende hovedrolle her i tilværelsen.

Alt fra øjenbryn til vennekredsen må indse, at tiden bliver prioriteret på en ny måde, når man har fået det store ansvar at tage sig af et lille barn.

Nyd derfor de tilbageværende stunder, hvor du stadig har tid til at dyrke dig selv og dit lille ego. 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

 

 

Dagens Gossip