Kommende OL-debutant: Jeg har ofret så meget for det

Det var en følelsesladet Anton Ørskov Ipsen, der onsdag lagde billet ind på en dansk OL-plads i svømning.

I et tæt løb ved Danish Open klarede Ipsen ligesom holdkammeraten Mads Glæsner OL-kravet på 400 meter fri med mindre end et halvt sekund. En præstation, han selv har svært ved at beskrive.

- Jeg er nærmest helt tom for følelser. Det er noget, jeg har kæmpet for i så lang tid. Jeg har ofret så mange ting for at opnå det her, så jeg ved slet ikke, hvad jeg skal gøre af mig selv lige nu.

- Tidligere i dag havde jeg tårer i øjnene af ren nervøsitet. Jeg vil det her lige så meget, som jeg vil trække vejret. Det er det første, jeg tænker på, når jeg står op om morgenen, siger en storsmilende Ipsen.

Ipsen er overrasket over, hvor godt løbet gik, og han forklarer, at flere ting var med til at bære ham frem i løbet af de lidt mindre end fire minutter, det tog ham at tilbagelægge de 400 meter.

- Jeg var lidt bange efter 200 meter, for jeg var et stykke foran Glæsner, så jeg troede, jeg lagde for hurtigt ud. Men de sidste 150 meter kunne jeg høre på tilskuerne i hallen, at jeg var på vej mod en rigtig god tid.

- Og så gav det nok de sidste marginaler, at vi lå side om side det sidste stykke og kunne presse hinanden frem, siger han.

Cheflandstræner Nick Juba roser den kommende OL-debutant for onsdagens præstation.

- Han er en rigtig tiger. Han kom ind med en hel masse energi, og selv om det ikke altid var lige smukt, så var det effektivt. Man kunne høre på tilskuerne, at han er sådan en, der leverer et show og præsterer.

- Nu bliver det spændende at se, om han også kan klare kravtiden på 1500 fri. Det har jeg store forventninger til, at han kan, siger Juba.

Både Ipsen og Glæsner træner til daglig i USA, men var onsdag hjemme for at klare OL-kravtider ved Danish Open. En mission, der altså lykkedes.

- Man kan godt føle, at man bliver glemt lidt ovre i USA. Så jeg var glad for at kunne rejse tilbage og vise mig frem i dansk svømning. Det er helt fantastisk, siger Ipsen.

Danish Open fortsætter frem til søndag, og ifølge landstræneren vil ugen byde på endnu flere OL-kvalifikationer.

/ritzau/

Dagens Gossip